Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin etki gücüyle ilgili korkunç gerçek

Uzmanlar, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin etki gücüyle ilgili korkunç gerçeği açıkladı: Bu sarsıntı, yaklaşık 130 atom bombası şiddeti gibi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2023 Güncelleme 07 Şubat 2023, 06:57
Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin etki gücüyle ilgili korkunç gerçek

İÇİNDEKİLER

Türkiye, sabaha karşı 10 kenti sallayan ama acısı 81 ilde hissedilen depremle uyandı... Uzmanlar, 7.7 ardından 7.6 şiddetiyle smeydana gelen depremlerle ilgili garklı açıklamalar yaptı: İşte o açıklamalar:



İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Kahramanmaraş depreminde 500 yıldır stres biriktiren fay parçaları kırıldı. Bu faylar üzerinde deprem bekleniyordu.



Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Kahraman-maraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin yaklaşık 130 atom bombası gücünde olduğunu söyleyebilirim. Bu da aslında nasıl yıkıcı bir sarsıntı ile karşı karşıya olduğumuzun göstergesidir. Columbia Üniversitesi: Türkiye her yıl saat yönünün tersine yavaşça yaklaşık 2,5 santimetre hareket eden ve batıya doğru kayan Dünya kabuğundaki bir blok olan Anadolu Plakası'nın üstünde yer alıyor. Anadolu Plakası, Avrasya, Arabistan, Afrika ve Ege plakalarıyla çevrili. Komşu plakalarla çarpışmaların neden olduğu hapsedilmiş gerilim, sık sık depremlere yol açacak.


Prof. Dr. Süleyman Pampal: Doğu Anadolu fay zonu Türkiye'nin en tehlikeli zonlardan biri. Maalesef bu büyüklükte hatta Hatay civarında bundan daha büyük depremler her zaman mümkün Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy: Kahramanmaraş'ın ardından Muğla'ya dikkat etmeliyiz. Marmaris'te 7 büyüklüğünde deprem olabilir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN