Altılı masanın 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde çökme siyaseti! Hizmet üretemeyince AK Parti icraatlerine göz diktiler

Muhalefetin adaylık ve yetki tartışmaları altında yaptığı 11. toplantıdan elle tutulur bir sonuç çıkmazken bugün yaptıkları 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nin tanıtımında terör örgütleri FETÖ ve PKK'yı sevindirdi. 6'lı masanın AK Parti'nin icraatlerine çökmek için kirli bir algı operasyonu yürüttüğü de gözler önüne serildi. İşte 6'lı masanın çökmeye çalıştığı kurum ve hizmetler.

Giriş Tarihi 30 Ocak 2023, 15:55 Güncelleme 31 Ocak 2023, 09:29
Altılı masanın ’Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde çökme siyaseti! Hizmet üretemeyince AK Parti icraatlerine göz diktiler

İÇİNDEKİLER

Muhalefetin adaylık ve yetki tartışmaları altında yaptığı 11. toplantıdan elle tutulur bir sonuç çıkmazken bugün yaptıkları 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nin tanıtımında terör örgütleri FETÖ ve PKK'yı sevindirecek ifadeler yer aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Ankara'da yine bir araya gelerek Ortak Politikalar Mutabakat Metni Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

6'LI MASANIN MUTABAKAT METNİNDE NELER VAR
Söz konusu metin 9 ana, 73 alt başlıktan oluştu. 6'lı masanın 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde HDPKK'yı FETÖ'yü sevindirecek ifadeler yer aldı. Metinde 'Kayyum uygulamalarına son vereceğiz' ifadeleri yer alırken KHK ile ilgili verilen vaatte dikkatlerden kaçmadı. 6'lı 'İstemezük' zihniyetini metne dökerek Kanal İstanbul'a ve Şehir Hastanelerine de karşı çıktı.



ALTILI MASANIN ÇÖKME SİYASETİ
Mutabakat metninde yer alan vaatler ise 6'lı masanın, AK Parti'nin icraatlerine çökmek için kirli bir algı operasyonu yürüttüğünü de gözler önüne serdi. İşte 6'lı masanın çökmeye çalıştığı kurum ve hizmetler.


AKTİF OLARAK ÇALIŞAN SİYASET AKADEMİSİ VAADİ
6'lı masa daha önce kurulmuş olan ve aktif olarak çalışmalarına Dışişleri Bakanlığı bünyesinde devam eden Siyaset Akademisi'ni yeniden kuracaklarını açıkladı.


KADIN, AİLE VE ÇOCUK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını "Kadın, Aile ve Çocuk Bakanlığı" şeklinde yeniden yapılandıracağız ve aileyi önceleyeceğiz vaadinde bulunan 6'lı masanın aileyi korumak yerine sapkın LGBT'ye destek verdiği de biliniyor. CHP ve İyi Parti geçtiğimiz günlerde evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişiklik teklifinin görüşmeleri sırasında bahanelerle görüşmelerden kaçmıştı.

TADB ZATEN VAR
6'lı masanın, "Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunu kuracağız" vaadi ise "Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı" olarak zaten hizmet veriyor.





TÜRKİYE ŞEKER KURUMU'NU KURACAĞIZ
Mutababakat metnini okumaktan aciz olan masanın üyeleri "Türkiye Şeker Kurumu'nu kuracağız" diyerek var olan bir kurumu da görmezden geldi.


STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI
Cumhurbaşkanlığı bünyesinde faaliyetlerine devam Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın ismini değiştirerek yeniden kurma vaadi veren 6'lı masa "Strateji ve Planlama Teşkilatı kuracağız" diyerek bir kurumdan daha haberi olmadığını itiraf etmiş oldu.




SINIRDA GÜVENLİK VAADİ
Sınırda alınan güvenlik önlemleri ve örülen duvarlara rağmen görevini yapan personeli ve tüm önlemleri en ince ayrıntısına kadar alan hükümeti suçlayan 6'lı masa devam eden çalışmalara gölge düşürdü.

6'lı masa, "Sınırlarımızdaki güvenlik duvarı çalışmalarını tamamlayacak, uydu sistemleri, drone ve kolluk gücü takviyesi yaparak sınırlarımızı güvenlik altına alacak ve kaçak göçmenlerle beraber uyuşturucu girişini engelleyeceğiz." vaadiyle büyük bir skandala imza attı.

Masanın mutabakat metni ve vaatleri sosyal medyada alay konusu oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN