REGAIP KANDILI İFTAR VAKTI 2023 | 26 Ocak akşam ezanı saat kaçta okunur? Diyanet imsak ve iftar saatleri!

26 Ocak 2023 sahur ve iftar vakitleri gündemde yer alıyor. Regaip Kandili 26 Ocak 2023 Perşembe akşamı idrak edilecek. Milyonlarca kişi bu önemli günde oruç tutmak istiyor. 81 ilde vatandaşlar oruç tutmak için sahur vaktini merak ediyor. Peki 26 Ocak iftar vakti ne zaman? Akşam ezanı saat kaçta okunur? İşte REGAIP KANDILI SAHUR VAKTI 2023

Giriş Tarihi 26 Ocak 2023, 18:00 Güncelleme 26 Ocak 2023, 18:00
REGAIP KANDILI İFTAR VAKTI 2023 | 26 Ocak akşam ezanı saat kaçta okunur? Diyanet imsak ve iftar saatleri!

İÇİNDEKİLER

Müslüman aleminin heyecanla beklediği Regaip Kandili geldi. 2023 yılında Regaip Kandili 26 Ocak Perşembe gününe denk geliyor. Bu önemli günde oruç tutmak isteyenler sahura 25 Ocak'ı 26 Ocak'a bağlayan gece kalktı. Peki 26 Ocak Perşembe akşam iftar vakti ne zaman? Akşam ezanı saat kaçta okunur? İşte 26 Ocak Diyanet imsak ve iftar saatleri!

26 OCAK İMSAK VAKTİ (İFTAR VAKTİ) NE ZAMAN?

İSTANBUL

Akşam: 18:19

İZMİR

Akşam: 18:33

ANKARA

İmsak: 06:29

Akşam: 18:06

DİĞER İLLERİN İMSAK SAATİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

REGAİP KANDİLİ ORUCU NE ZAMAN VE KAÇ GÜN TUTULUR?

Regaip Kandili Recep ayının ilk haftasının perşembe günüdür. Perşembe gününü cuma gününe bağlayan gece idrak edilen Regaip kandili 2023 yılında 26 Ocak tarihine denk geliyor. Kandilde oruç tutmak isteyenlerin de perşembe günü oruç tutması gerekmektedir. "Receb'in ilk perşembesini oruçla geçireni cennete girdirmek Allah-u Te'ala üzerine bir hak olur" rivayet edilmektedir.

26-27 Ocak 2023 : Perşembe ve Cuma günü iki gün birlikte oruç tutulabilir.

27-28 Ocak 2023 : Cuma ve Cumartesi günü iki gün birlikte oruç tutulabilir.

REGAİP KANDİLİ ORUCU İÇİN NASIL NİYET EDİLİR?

Recep ayı içerisinde Regaip Kandili'nde tutulan oruç için nasıl niyet edileceği merak ediliyor. Regaip Kandili orucu için; "Niyet ettim Allah rızası için Recep ayının orucunu tutmaya" eğer Ramazan'dan kazaları varsa "Niyet ettim Allah rızası için tutamadığım Ramazan orucunun kazasını tutmaya" şeklinde niyet edilir.

REGAİB KANDİLİNDE ORUÇ TUTMANIN FAZİLETLERİ NELERDİR?

Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir. Recep ayının fazileti iyilik ayı : Regaip gecesinin içinde olduğu Recep ayında bolca oruç tutulmalıdır. Bu aya 'Recebü'l-asabb' da denilmiştir. Yani; iyiliklerin isabet ettiği Recep ayı. Recep ayına 'tövbe' ismi de konulmuştur. Mümin bu ayda ve özellikle de Regaip Kandili'nde günahlarını bolca kendine itiraf edip tövbe etmelidir.