Takvim.com.tr bombayı patlattı Türkiye bu haberi konuştu: 128 milyar dolar iftirası atan Kemal Kılıçdaroğlu dolarları götürmüş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun benimsediği ikiyüzlü siyaset bir kez daha deşifre oldu! Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen'in "128 milyar dolar nerede" propagandasının yapıldığı dönemde, yalan propagandasının baş aktörü olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüklü miktarda döviz aldığını açıklaması bomba etkisi yarattı. Türkiye, Takvim.com.tr'nin özel haberi sonrası gündeme bomba gibi düşen olayı konuşurken; sosyal medyada Kılıçdaroğlu'na tepki yağdı.

Giriş Tarihi 06 Ocak 2023, 23:08 Güncelleme 07 Ocak 2023, 09:56
Takvim.com.tr bombayı patlattı Türkiye bu haberi konuştu: 128 milyar dolar iftirası atan Kemal Kılıçdaroğlu dolarları götürmüş

İÇİNDEKİLER

90'lı yıllarda bir süre Devlet Bakanlığı görevini de yürüten eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, geçtiğimiz günlerde CHP başta olmak üzere muhalefet eliyle köpürtülen "128 milyar dolar nerede?" yalanının servis edildiği süreçte; 6'lı masada bulunan bir parti liderinin yüklü miktarda döviz aldığını söylemişti. Bu iddia Türkiye'nin gündemine otururken, Sevigen takvim.com.tr'ye konuşmuş ve bu miktarın 300 bin dolar olduğunu söyleyerek paranın yasallığını sorgulamıştı.

Milletvekillerinin mal varlıklarını açıklamakla yükümlü olduğuna dikkat çeken Sevigen, "Bu para bir yerden geldi. 128 milyar algısını yayan 6 genel başkandan biri bir arkadaşını arıyor, çanta dolusu Türk Lirası elinde. Koruma müdürünü gönderiyor. 'Git bana şu arkadaştan dolar al' diyor. O arkadaş da iş adamı ve eski milletvekili. Bizim bildiğimiz bu ama bilmediğimiz neler var. Araştırmak lazım. Kendisinin de çıkıp söylemesi lazım. Bu para yasal bir para olsa giderler bankaya bozdururlar, kimseye de muhtaç olmazlar. Hırsızlık, uğursuzluk demiyorum ama etik değil" ifadelerini kullanmıştı.

*İlgili haberi okumak için fotoğrafa tıklayın

TAKVİM.COM.TR BOMBAYI PATLATTI TÜRKİYE BU HABERİ KONUŞTU
Sevigen bu açıklamalarının ardından 6'lı masadan bazı liderlerin panikle kendisini aradığını belirterek, takvim.com.tr aracılığı ile döviz alan genel başkana seslenerek "Çıkıp söylesin, söylemezse 2023'ün ilk haftası açıklarım" demişti. Sevigen, verdiği sürenin dolmasının ardından o ismi ilk kez takvim.com.tr'den Ahmet Zeren'e açıklayarak doları alanın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Bomba etkisi yaratan bu açıklama özellikle sosyal medya başta olmak üzere birçok yerde gündem oldu.

ATTIĞI İFTİRAYI KENDİSİ YAPTI
"128 milyar dolar nerede?"
yalanının mimarı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkan Erdoğan'a attığı iftirayı kendisinin yaptığı belirtilirken, Kılıçdaroğlu'na "O paralar nerede? Ne yaptın?" sorusu yöneltildi.

İŞTE O TEPKİLERDEN BAZILARI







TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN