Ekrem-Kemal-Canan savaşında son perde! CHP Genel Merkezi'nden İmamoğlu'na karşı Yenikapı hamlesi

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasında süregelen adaylık savaşında her geçen gün vites yükseliyor. İmamoğlu son olarak Meral Akşener ile ittifak yaparak Saraçhane'de adaylık tiyatrosuna girişti. Bu durumu tepkiyle karşılayan Kılıçdaroğlu ise ayağının tozuyla vetoyu çekti. Öte yandan Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu üçgeninde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na talimat vererek İmamoğlu'na karşı Yenikapı hamlesini devreye soktu. Durumun farkına varan CHP'li İBB Başkanı Saraçhane'yi işaret etti. Takvim.com.tr CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Valiliğe yazdığı dilekçeye ulaştı.

Giriş Tarihi 15 Aralık 2022, 19:23 Güncelleme 15 Aralık 2022, 20:20
Ekrem-Kemal-Canan savaşında son perde! CHP Genel Merkezi’nden İmamoğlu’na karşı Yenikapı hamlesi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar açıklandı. İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün mahkumiyet verdi.

Mahkemenin verdiği bu karar, 2023 emelleri doğrultusunda uzun bir zamandır İstanbul'a ve İstanbulluya hizmeti bir kenara bırakan İmamoğlu cephesi tarafından adaylığa zemin olarak kullanılmaya başlandı.

"2023 YILINDA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLCAK"
Kılıçdaroğlu'nu her seferinde veto eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu'na sarılarak 'destek' mesajı verdi, genel başkanının Almanya'da oluşunu fırsat bilen Ekrem İmamoğlu da Saraçhane'de "2023 yılında her şey çok güzel olacak" ifadeleriyle açık açık adaylığını ilan etti.


SARAÇHANE TİYATROSUNDA İKİNCİ PERDE
Saraçhane'de Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener eliyle sahnelenen mağdur edebiyatlı adaylık tiyatrosunda bugün ikinci perdeye geçildi.

Geride bıraktığımız gün adaylık elden gidiyor kaygısıyla apar topar İstanbul'a dönen ve ayağının tozuyla İmamoğlu'na "16 milyona hizmet et" ifadeleriyle veto çeken Kemal Kılıçdaroğlu bugün yine söylemlerini yineledi. İmamoğlu'na 'senin yerin belediye' mesajı veren CHP lideri, "Hiç kimse hiçbir güç Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul'a hizmet etmekten alıkoyamaz" dedi.

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Ekrem İmamoğlu ve 6'lı masaya gönderme yaparak "Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bunun başka bir açıklaması yok" şeklinde konuştu.



TAKVİM.COM.TR BELGEYE ULAŞTI
Tüm bu gelişmelerin ışığında CHP içerisindeki İmamoğlu - Kılıçdaroğlu savaşını gözler önüne seren bir olay yaşandı. Topa İmamoğlu'na 'Aptal-şizofren' dediği iddia edilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da girdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı Yenikapı'da miting yapmak için İstanbul Valiliği'ne başvuru yaptı. Söz konusu başvurunun altında CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar'ın imzası vardı.



Mağdur edebiyatlı adaylık tiyatrosuna sarılan Ekrem İmamoğlu ise gereken kalabalığı toplayamayağını anlayınca partisinin 'Yenikapı'da miting yapalım' talebini reddetti.



CHP'nin mağdur piyesi için Yenikapı'yı istemesi, İmamoğlu'nun da 'baş aktör' edasıyla 'Saraçhane' diye diretmesinin etkileri sürerken Ekrem - Canan savaşını gözler önüne seren bir olay vuku buldu.

Bilindiği üzere yakın bir zamanda ikili arasında 'Aptal-şizofren' kavgası patlak vermişti. CHP'li kaynaklar da bu gerilimi doğrulamıştı.

Takvim.com.tr sürece dair tüm detayları satır satır manşet manşet okuyucularını duyurmuştu.



TOKALAŞMAYA TENEZZÜL BİLE ETMEDİ
Bu gelişmeler sıcaklığını korurken bugünkü Saraçhane tiyatrosunda ikili arasında soğuk rüzgarlar esmeye devam etti.

Ekrem İmamoğlu, 6'lı masa liderlerinin ve CHP'lilerin olduğu sahnede Canan Kaftancıoğlu ile tokalaşmaya tenezzül bile etmedi.