Sağlıkta yaşanan devrimi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi görenler anlattı: "Çile çektiğimiz o günler geride kaldı"

Son dakikah haberi! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK müdürlüğü yaptığı dönemde hastaların kuyruklara girdiği, para için rehin alındığı, insanlık dışı hijyen koşullarının olduğu hastaneler bugün otel konforunda hizmet veriyor. Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’nde tedavi gören hastalar konuştu: Artık çile çektiğimiz o günler geride kaldı. Artık kapıda karşılanıyoruz. Tek kişilik tertemiz odalarda kalıyoruz. Bir telefonla işlerimizi hallediyoruz.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2022, 07:50 Güncelleme 28 Kasım 2022, 08:02
Sağlıkta yaşanan devrimi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi görenler anlattı: Çile çektiğimiz o günler geride kaldı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi görenler aldıkları sağlık hizmetinden ve sunulan sosyal aktivite imkânlarından son derece mutlu.

Tercihen tek ya da çift kişilik odalarda kalan hastalar otel konforunda tedavilerini görüyor.


Davut Genco: Boyum kırığım var. Burada hemşirelerimiz on numara insanlar, doktorlarımız da öyle. Herkes çok ilgili. Odalar da çok rahat. Gerçekten burası daha farklı.

Türkan Çelik: Tek kişilik oda istedim verdiler. Her şey tertemiz. Bir gece otelde kaldım o bile bu odadan güzel değildi.

Kadriye Genco: Tedavi gören oğluma refakat ediyorum. Geçmişte hastanelerde para yüzünden benim kimliğimi rehin aldılar, sabahtan akşama kadar sıra beklerdik ama şimdi bizi kapıda karşılıyorlar. Günübirlik çarşaflar değiştiriliyor. Herhangi bir şeyimiz eksik etmiyorlar. İstediğimiz kadar hastanelerde kalıyoruz. Her şeyimiz bedava, sıraya girmiyoruz. Her şeyi telefonla hallediyoruz. Van'dan telefon açıyorum, uçağa biniyoruz, geliyoruz.

Mardin'den tedavi için gelen 18 yaşındaki Rojin: Burada 2 yıldır belli aralıklarla tedavi görüyorum. Burada dikiş kursu, aşçılık kursu, diksiyon gibi kurslarımız bile var. Bunlara sertifika da veriyorlar. Milli Eğitim'den gelip özel ders de veriyorlar. Okulundan mahrum kalıyordum ama onun sayesinde artık geri de kalmıyorum. Çok memnunuz.


Sabah'ta yer alan habere göre, 2 yıldır fizik tedavi gören Emine Yıldız, "Eskiden oturamıyordum. Çok iyi duruma geldim. Diyarbakır'dan geldim. Çok güzel aktiviteler yapılıyor burada. Diksiyon ve aşçılık kurslarına gidiyorum. Bu bize moral ve motivasyon oluyor. Terasımız var, gidiyoruz orada da vakit geçiriyoruz, sohbet ediyoruz. Arka bahçemiz var. Çok güzel." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN