Hain saldırı ile bizden koparılan Ecrin ve Yağmur'un hesabı soruldu!

Türkiye, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yer alan PKK/PYD/YPG mevzilerine hava harekatı düzenledi. 140 kilometre içindeki Asos ile 90 kilometre içindeki Kandil'deki hedefleri de eş zamanlı olarak imha etti. MSB'den harekat sonrası paylaşlımda bulundu. Sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda" "Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü! Görmek istemeyenler olsa da terör örgütü PKK/YPG bu coğrafyada bebekleri ve çocukları acımasızca katletmeye devam ediyor. Son olarak dünyalar tatlısı Ecrin ve Yağmur’u bizlerden ayırdılar. Çocuk katillerinden hesap sormaya devam edeceğiz! ifadelerini kullanıldı.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2022, 17:21 Güncelleme 20 Kasım 2022, 18:19
Hain saldırı ile bizden koparılan Ecrin ve Yağmur’un hesabı soruldu!

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyine yapılan Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın ayrıntılarını paylaştı.


Buna göre; harekat kapsamında 89 hedef imha edildi, aralarında terör örgütünün sözde yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.



O BÖLGE İLK KEZ HAVADAN VURULDU
Yapılan açıklamada ayrıca "Pençe Kılıç Harekatı'nda muharip ve destek uçaklarının yanı sıra İHA/SİHA'larla birlikte 70'e yakın hava aracı görev aldı. Suriye'nin kuzeyindeki Arap Pınarı ilk defa hava harekatıyla vurulurken, TSK'ya ait uçaklar eş zamanlı olarak Irak'ın kuzeyinde, sınır hattının 140 kilometre içindeki Asos ile 90 kilometre içindeki Kandil'deki hedefleri de eş zamanlı olarak imha etti" denildi.



HAİNLERİ VURAN BOMBALARDA YAĞMUR VE ECRİN'İN İSİMLERİ YAZIYORDU
Diğer yandan bombaların üzerine Taksim'de vefat eden Yağmur ve Ecrin'in isimleri yazıldı.


HESAP SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Milli Savunma Bakanlığı paylaşımda "Görmek istemeyenler olsa da terör örgütü PKK/YPG, bu coğrafyada bebekleri ve çocukları acımasızca katletmeye devam ediyor. Son olarak dünyalar tatlısı Ecrin ve Yağmur'u bizlerden ayırdılar. Çocuk katillerinden hesap sormaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.



Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine Pençe-Kılıç Hava Harekatı başarıyla icra edilmiştir.