Tahıl koridoru masada! Başkan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü

Son dakika: Başkan Erdoğa, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna savaşı ve tahıl koridoruna ilişkin konular ele alınırken, İstanbul Mutabakatı'na vurgu yapıldı.

Giriş Tarihi 04 Kasım 2022, 00:28 Güncelleme 04 Kasım 2022, 00:53
Tahıl koridoru masada! Başkan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.



"TAHIL KORİDORUNUN İŞLEMESİNDEN MEMNUNUZ"
Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı ve tahıl koridoruna ilişkin gelişmeler ele alındı. Başkan Erdoğan, görüşmede, Rusya ve Ukrayna tarafıyla en üst düzeyde gerçekleştirdikleri diplomasi trafiği neticesinde tahıl koridorunun yeniden işlemeye başlamasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.



İSTANBUL MUTABAKATI'NA ODAKLANILMALI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi yeniden İstanbul Mutabakatı'nın süresinin uzatılmasına odaklanmak gerektiğini belirtti. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres de tahıl koridorunun yeniden işlemesini sağlayan çabaları dolayısıyla Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.



SURİYE'YE GÖNDERİLEN İNSANİ YARDIMLAR
Suriye'ye gönderilen sınır ötesi insani yardımlar konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bununla ilgili 10 Ocak'ta sona erecek olan venlik Konseyi kararının uzatılması yönündeki çabalara güçlü destek beklentisini dile getirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN