Bakan Kurum'dan orta gelirliye müjde: 81 ili kapsayan 100 bin yeni konut projesi geliyor

Son dakika haberi... Orta gelir grubunu hedefleyen yeni sosyal konut projesi için düğmeye basıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "100 bin konutu içeren bir sosyal konut kampanyası planlıyoruz. 81 ili kapsayacak" dedi.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2022, 16:06 Güncelleme 02 Kasım 2022, 16:52
Bakan Kurum’dan orta gelirliye müjde: 81 ili kapsayan 100 bin yeni konut projesi geliyor

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde bugüne kadar 7,5 milyonun üzerinde kişi konut başvurusunda bulundu.

DAR GELİRLERE KONUT
Projenin amacı dar gelirlilerin ev sahibi olması. Bu nedenle kendisinin veya eşinin üzerine herhangi bir konut tapusu bulunduğu belirlenenlerin başvuruları iptal ediliyor. Ayrıca TOKİ projelerinden daha önce yararlanmamış olma koşulu var.

Konutlar, yerel ve yatay mimariye uygun şekilde inşa edilecek ve 5 katın üzerinde olmayacak.

İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'nde iş yeri ve arsa başvuruları ise 7 Kasım'a kadar sürecek.

HEDEF BU KEZ ORTA GELİR
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM'de AK Parti grup toplantısı ardından basın mensuplarına, sosyal konut projesinin devamına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Kurum açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Alt gelir grubuna yaptık, emekliye, gazilere, şehit ailelerine gençlere. Şimdi inşallah sıra orta gelirde. Onu da yapacağız. Bu ay açıklamayı hedefliyoruz.

İnşası devam eden tüm firmalar sürecin içerisine katılacak. Yılda 600 bin konut üretiliyor. Bunun yüzde 15-20'si bu skalaya giriyor. İnşallah tüm şehirlerde 100 bin konutu içerir bir kampanyayı başlatmak istiyoruz. Bu sayede yeni projelerin başlangıçlarını da hareketlendireceğiz.

Düşük peşinat, uzun vade olacak. Bankalarla beraber çalışmalıyız, projenin finansmanına destek vermeleri için. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de birlikte çalışıyoruz.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN