Bartın'da maden ocağında patlama meydana geldi! Yer altında kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor

Son dakika haberi! Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlaması sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yer altında kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor. Başkan Erdoğan'ın talimatıyla bakanlar olay yerine ulaştı. Bakan Dönmez, ilk belirlemelere göre patlamanın nedeninin grizu olabileceğini açıkladı. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca, Amasra'daki maden kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi. AFAD'dan patlamanın nedeniyle ilgili bir açıklama daha yapıldı. Cumartesi günkü programını iptal eden Başkan Erdoğan, "Diyarbakır programımı iptal ederek inşallah Amasra'ya geçecek, tüm çalışmaları yerinde koordine edeceğim." dedi. Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre hayatını kaybeden maden işçisi sayısı 28'e yükseldi.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2022, 19:26 Güncelleme 15 Ekim 2022, 06:42
Bartın’da maden ocağında patlama meydana geldi! Yer altında kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor

İÇİNDEKİLER

Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde saat 18.45 sıralarında yer altında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yer altındaki madencilerin çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

AHaber CANLI YAYIN

İÇİŞLERİ BAKANI BÖLGEDE AÇIKLAMADA BULUNDU
Bartın'da yaşanan maden faciasındaki son durumu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 06.00'da açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, can kaybının 26'ya yükseldiğini açıkladı.

Bakan Soylu şunları söyledi "İlk açıklamalarımızda o vardiyada 110 madencimizin çalıştığını söylemiştik. Şimdi de son durumu paylaşacağız. 110 çalşanımızdan 26 madenci kardeşimiz şehit oldu. 6'sı Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla birlikte İstanbul'a götürüldü ve yaralı şekilde orada tedavi görüyor. 5'i Bartın'da tedavi görüyor. Bu patlamadan hemen sonra sağ çıkan ve kurtarılan 58 madencimiz şu anda arama kurtarma çalışmalarıyla kurtarılmaya çalışılan da 15 madencimiz var. Sağlık Bakanlığı'nın bütün ekipleri ve bütün kurumlarımızın bütün ekipleri burada.

Ayrıca Süleyman Soylu, hayatını kaybeden işçilerin isimlerini de açıkladı. Hayatlarını kaybeden işçiler "Ali Doğru, Aziz Köse, Emrah Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Serkan Nakaş, Şuayip Okur, Yener Saygın, Mehmet Saygın, Sedat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelik, Gürdal Serenli"

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ'İN AÇIKLAMALARI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada "Hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmele anıyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Patlama annıyla birlikte oluşan yüksek başınç ve sıcaklık nedeniyle arkadaşlarımızı olay anında kaybettik. Bir galeride patlamanın akabinde oluşan bir yangın var. Şu anda yangın ve orada oluşan karbonmonoksitin etkisini azaltmaya çalışıyor. Ben tekrar şehitlerimize rahmet diliyorum. Yakınlarına Allah sabır versin. 15 kişinin nerede olduğuna dair tahminlerimiz var. Yerlerini biliyoruz. 10-15 kişi yangının olduğu bölgede. Güvenli bir şekilde oraya girmek için yangının bertaraf edilmesi gerekiyor." dedi.

"İLK TESPİTLERE GÖRE GRİZU PATLAMASI"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez şu açıklamalarda bulundu:

"Patlama hadisesini müteakip öncelikle müessesede bulunan arama kurtarma ekipleri olay mahalline gittiler. Yaralılarımız var. Galerilerimizde havalandırma tertibatı şu anda sağlıklı olarak çalışıyor. Kısmi göçükler var. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmelere göre, grizu patlaması olduğu şeklinde. Galerilerin belli bir kısmına kadar fayton dediğimiz mini raylı sistem çalışıyor. Bir kısmında ise ancak yayan, elle müdahaleler söz konusu. Bütün arama kurtarma ekipleri şu anda görev başında. Herhangi bir eksikliğimiz yok. Biz de arkadaşlarla sürekli koordinasyon içindeyiz. Tekrar başımız sağ olsun diyorum."


YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 25 OLDU
Bartın Valiliği, şimdiye kadar 36 maden işçisinin kaza alanından çıkarıldığını açıkladı.

Valilik, çıkarılan işçilerden 25'inin hayatını kaybettiğini, 6 maden işçisinin İstanbul'a sevk edildiğini, 5 işçinin ise tedavisinin ildeki hastanelerde devam ettiğini bildirdi.

Patlamada yaralanan 6 kişi, tedavi için Ambulans Uçakla İstanbul'a getirildi.

"YARALILARIN SAĞLIKLARINA BİR AN ÖNCE KAVUŞMALARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hayatını kaybedenlerin "her birine yüce Allah'tan rahmet" diledi:

"Bartın'daki can kayıplarımızın sayısı maalesef 25'e ulaştı. Tedavisi süren 11 yaralımız var. 1'i ağır, 4 hastamız yoğun bakımda. 1 hastamız serviste tedavi görüyor. 6 vatandaşımız uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezine sevk edildi."


İSTANBUL'A ULAŞTILAR
Yaralı madencileri taşıyan ambulans uçaklar İstanbul'a ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 yaralının Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezi'nde 5 yaralının ise Yanık Merkezi'nde tedavi altına alınacağını aktardı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar diledi.

Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bartın'ımızın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Yaralanan kardeşlerime de acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

Olay sonrası süratle başlayan arama-kurtarma başta olmak üzere, patlama ile ilgili tüm konularda bütün kurumların çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü belirten Erdoğan, çalışmaları yerinde icra etmek ve denetlemek amacıyla üç bakanın, talimatı üzerine bölgeye intikal ettiğini bildirdi.

Başkan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ben de yarınki Diyarbakır programımı iptal ederek inşallah Amasra'ya geçecek, tüm çalışmaları yerinde koordine edeceğim. Bölgedeki tüm sağlık ekiplerimiz, hastanelerimiz yaralı kardeşlerimiz için seferber edilmiştir. Mevcut tesislere ilave olarak Sağlık Bakanlığımız bölgede bir acil müdahale ünitesi kurmuştur. İhtiyaç halinde yaralılarımızı sevk amacıyla ambulans uçaklarımız hazırdır.

Patlamayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmış, 3 savcımız görevlendirilmiştir. Soruşturma tüm boyutlarıyla devam etmektedir. Meydana gelen bu üzücü hadiseyle ilgili sadece resmi kurumlarımızın açıklamalarının dikkate alınması, provokatif ve dezenformasyon içeren art niyetli içeriklere itibar edilmemesi gerekmektedir. Temennimiz, can kaybının daha fazla artmaması, madencilerimizin sağ salim kurtarılmasıdır ve tüm çabalarımız bu yöndedir."

EKİPLERİN CANHIRAŞ MÜCADELESİ SÜRÜYOR
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesinde meydana gelen patlamanın ardından, arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için bölgeye gelen ekipler, yoğun mücadele veriyor.

TTK'nin Zonguldak'ta konuşlu tahliye ekibi, 8 takım olarak maden ocağında arama kurtarma çalışması yürütüyor.

Sağlık ekipleri de 2 ambulans uçak, 5 UMKE aracı, 31 ambulans, 1 acil müdahale aracı ve 149 sağlık personeliyle çalışmalara katılıyor.

Tahliye ve arama kurtarma ekiplerince ocaktan çıkarılan yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırılıyor. Olay yerinde kurulan Acil Müdahale Merkezi'nde de yaralılara müdahale ediliyor.

AFAD da yaklaşık 100 personel, 26 araç ve 3 koordinasyon tırıyla arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Türk Kızılayda görevli 60 personel ve 40 gönüllü de arama kurtarma çalışmalarına katılanlar ile madenci yakınlarına gıda desteğinde bulunuyor.

Çalışmalara, çeşitli sivil toplum kuruluşları mensupları da destek veriyor.

Polis ve jandarma ekipleri de ekiplerin rahat çalışabilmesi için bölgede görevlerini sürdürüyor.

BAKANLAR BÖLGEDE
Başkan Erdoğan'ın talimatıyla bakanlar olay yerine ulaştı.


Başkan Erdoğan'ın Amasra'da meydana gelen maden ocağı patlaması ile ilgili süreci ve tüm kurumların katıldığı çalışmaların koordinasyonunu yakından takip ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Maden ocağı patlaması sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın talimatlarıyla bölgeye intikal etmiştir." ifadelerine yer verildi.




PROGRAMINI İPTAL ETTİ | VİDEO İZLE

BAŞKAN ERDOĞAN BARTIN'A GİDECEK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlama sebebiyle Diyarbakır programını iptal etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesinde yaşanan maden ocağı patlaması nedeniyle Diyarbakır'a yapacağı ziyareti ileri bir tarihe erteledi.

Başkan Erdoğan'ın bugün Bartın'a giderek kurtarma çalışmalarını yerinde koordine edeceği öğrenildi.

MHP HEYETİ BARTIN'A GİDİYOR
Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) yapılan açıklamada Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından görevlendirelen heyetin, Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlaması sonrası bölgeye gideceği belirtildi. Partiden yapılan açıklamada, "Bartın ili Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlaması ile ilgili olarak Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla, Genel Başkan Yardımcımız ve Ankara Milletvekilimiz Sayın Sadir Durmaz patlamanın yaşandığı bölgeye geçmektedir" denildi.

BAKANLAR KONUŞTU | VİDEO İZLE

Bakanlar Soylu ve Dönmez maden ocağındaki patlama nedeniyle olay yerinde incelemelerde bulundu. Başkan Erdoğan'ın talimatı ile bölgeye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "İstanbul'a intikali konusunda gerekli tüm hazırlıklar gerçekleştiriliyor. Öncelikle aşağıda büyük bir mücadele ortaya konuluyor. Oradaki kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun. Çeşitli zaman dilimlerinde bilgileri sizlerle paylaşacağız. Vatandaşlarımızdan da farklı bilgilere itibar etmemelerini rica ediyoruz. Başımız sağolsun." dedi.

"İLK BELİRLEMELERE GÖRE GRİZU PATLAMASI"
Konuşmasına hayatını kaybeden madenciler için başsağlığı dileyerek başlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şu açıklamayı yaptı:

"Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmelere göre grizu patlaması olduğu şeklinde. Bir kısmında fayton dediğimiz mini raylı sistem çalışıyor, bir kısmında ise yayan müdahale elle müdahale söz konusu. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksikliğimiz yok. Biz de arkadaşlarla sürekli koordinasyon içerisindeyiz. Ben tekrar başımız sağolsun diyorum."


BARTIN'DA MADEN OCAĞINDA PATLAMA | VİDEO



BARTIN VALİLİĞİ'NDEN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada "Amasra Taşköprü İşletme Müessesinde saat 18.15 sularında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesi kullanıldı.

MADENDE KAÇ KİŞİ MAHSUR KALDI?
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, TTK Amasra Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen patlamayla ilgili "Patlamanın nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi yok. Saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotta bir patlama olduğu bilgisi bizlere ulaştı. Eksi 250 kotta 74 tane arama- kurtarma ekibimiz çalışmalarına devam ediyor. Şu anda eksi 300 kotta 44 kişi, eksi 350 kotta da 5 kişi var. Bu işçileri kurtarma çalışmalarımız da devam ediyor. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtarıldı. Şu ana kadar 6 yaralımız çıkarıldı. Onlarda ambulanslarla hastanelere sevk edildi" dedi.

MAHSUR KALAN KAÇ KİŞİ KALDI? | VİDEO İZLE


12 KİŞİ KURTARILDI
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, son olarak 12 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

PATLAMADAN SONRA 30 KİŞİ YER ALTINDAN ÇIKTI
Bölgede canlı olarak olayı takip eden A Haber muhabiri patlama sonrası 30 civarında kişinin madenden çıktığı bilgisini paylaştı.

PATLAMAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca, Amasra'daki maden kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Bartın'ın Amasra ilçesindeki taş kömürü maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Olaya ilişkin 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği, soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edildiği kaydedildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bartın'da maden ocağındaki patlamayla ilgili 4 iş müfettişi görevlendirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili 4 iş müfettişi görevlendirildiği bildirildi.

HADİSE BÜTÜN BOYUTLARIYLA SORUŞTURULACAKTIR
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde yeraltında meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Bozdağ, "Amasra'da maden ocağındaki patlama sebebiyle yaralanan ve madende mahsur kalan işçilerimize/ailelerine büyük geçmiş olsun. Yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Madende mahsur kalan işçilerimize ulaşmak, onları sağ ve salimen kurtarmak için çalışmalar devam etmektedir. Devletimiz, tüm imkan ve kabiliyetlerini seferber etmiştir. Madende mahsur kalan işçilerimizin sağ ve salimen kurtarılması hepimizin en büyük dileğidir. Patlamayla ilgi Amasra Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır. Hadise bütün boyutlarıyla soruşturulacaktır" ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nün bölgeye yönlendirildiği bilgisini paylaştı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bartın ili Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'ne ait bir maden ocağında patlama meydana gelmiştir.

Alınan ilk bilgilere göre, madende mahsur kalan kişilerin olduğu bilgisi alınmıştır. Bölgeye Bartın İl AFAD, Emniyet, 112, İtfaiye, Jandarma ve TTK'a ait tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir.Ayrıca Sakarya İl AFAD Kütahya İl AFAD ve Eskişehir İl AFAD ekipleri sevk edilmiştir.

Kütahya, Zonguldak, Karabük ve Eskişehir İl AFAD müdürleri bölgeye sevk edilmiştir.

Zonguldak'tan tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir.

Kütahya'dan TKİ'ye ait 20 kişilik tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir.

Kızılay'dan 2 ikram aracı ve 3 personel aracı bölgeye sevk edilmiştir.

Sakarya İl AFAD ve Ankara İl AFAD'tan 2 mobil koordinasyon tırı gönderilmiştir.

Bölgede herhangi bir iletişim kesintisi olmamakla beraber bölgeye tedbir amacıyla 1 mobil baz istasyonu gönderilmiştir


BARTIN VALİSİ ÇIKARTILAN İŞÇİ İLE KONUŞTU
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü'ne geldi. Vali Arslan, "Kim çıktı aşağıdan? Durum nedir?" diyerek maden ocağından çıkan işçi ile konuştu. Maden ocağından çıkan işçi, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" dedi.

GÖÇÜK ALTINDAN ÇIKAN İŞÇİ KONUŞTU | VİDEO İZLE

Patlamayı haber alan çalışanların yakınları ise maden ocağına geldi. Çalışmalar sırasında bazı işçiler ocaktan çıkarıldı.

Bir işçi arkadaşlarından destek alarak yürürken, durumunun iyi olduğunu söyledi.

Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

SİYASİLERDEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlama sonrasında Twitter hesabından bir mesaj yayımladı. Şentop mesajında, "Amasra'daki maden ocağında meydana gelen patlama haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. İşçi kardeşlerimizin sağ salim kurtarılması için devletimiz tüm kurumları ve imkânlarıyla çalışmaktadır. Cenab-ı Hak ülkemizi ve milletimizi korusun" açıklamasında bulundu.

BAKAN NEBATİ'DEN AÇIKLAMA
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bartın'da, maden ocağında gerçekleşen patlamayı büyük bir üzüntüyle öğrendim. Devletimiz, ilgili tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir. Dualarımız, tüm maden işçilerimizin bir an evvel salimen ailelerine kavuşmaları için" dedi.

'TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLMİŞTİR'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bartın'ımıza geçmiş olsun. Madende mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtarılması için dua ediyoruz. Devletimiz bütün imkanlarıyla olay yerindedir. Tüm imkanlar seferber edilmiştir" ifadelerini kullandı.

'CAN KAYBI OLMAMASI TEK TEMENNİMİZ'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağındaki işçi kardeşlerimize geçmiş olsun. Devletimiz tüm kurumlarıyla kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir. Can kaybı olmaması tek temennimiz. Allah ülkemizi tüm kazalardan muhafaza eylesin" dedi.

'DUALARIMIZ BARTIN İLE...'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada, "Dualarımız Bartın ile... Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlamada can kaybının yaşanmaması en büyük temennimiz. Psikososyal destek ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olmuş durumda" ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, Amasra'daki maden kazasına ilişkin yapılan açıklamada, "Olayın aydınlatılması ve nedeninin tespit edilmesine yönelik incelemeler devam ederken mahsur kalan maden işçilerimizin kurtarılması için çalışmalar ivedi bir şekilde sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi.

Başkanlıktan, Amasra Taşköprü İşletme Müessesesi Müdürlüğünde meydana gelen kazaya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kazanın ardından olaya müdahale etmek amacıyla devletimiz tüm kurumları ile kısa sürede harekete geçmiş, bölgede gerekli çalışmaları yürütmeye başlamıştır. Olayın aydınlatılması ve nedeninin tespit edilmesine yönelik incelemeler devam ederken mahsur kalan maden işçilerimizin kurtarılması için çalışmalar ivedi bir şekilde sürdürülmektedir.

Gerekli bilgiler, ilgili kurumlar tarafından düzenli olarak paylaşılmaktadır. Bu açıklamaların takip edilmesi, resmi makamların paylaştığı bilgiler dışındaki iddia ve spekülasyonlara itibar edilmemesi gerekmektedir."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN