SON DAKİKA! Türkiye'yi gaz merkezi yapacak proje! Kremlin ve Gazprom'dan peş peşe açıklamalar: Müzakereler başlıyor

Son dakika haberine göre Kremlin doğalgazda Türkiye'nin merkez olmasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Kremlin'den yapılan açıklamada, "TürkAkım Boru Hattı Kuzey Akım'ın yerine geçmeyecek. Farklı kapasitelerden bahsediyoruz" ifadeleri kullanıldı. Kremlin'den sonra Gazprom da açıklama yaparak TürkAkım üzerinden gaz hacimlerinin artırılması için görüşmelere başlanacağını duyurdu.

Giriş Tarihi 13 Ekim 2022, 16:28 Güncelleme 13 Ekim 2022, 17:03
SON DAKİKA! Türkiye’yi gaz merkezi yapacak proje! Kremlin ve Gazprom’dan peş peşe açıklamalar: Müzakereler başlıyor

İÇİNDEKİLER

Kremlin doğalgazda Türkiye'nin merkez olmasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Kremlin'den yapılan açıklamada, "TürkAkım Boru Hattı Kuzey Akım'ın yerine geçmeyecek. Farklı kapasitelerden bahsediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

BİR AÇIKLAMA DA GAZPROM'DAN
Rusya'nın ulusal enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla TürkAkım üzerinden gaz hacimlerinin artırılması üzerine "Önümüzdeki hafta görüşmelere başlıyoruz" açıklaması yaptı.



Rusya devlet televizyonu Kanal 1'e konuşan Miller, "Türk tarafı büyük ilgi gösterdi. Biz de Türkiye Enerji Bakanı olmak üzere Türk meslektaşlarımızla kurumsal düzeyde, önümüzdeki hafta başından itibaren diyaloğu kelimenin tam anlamıyla çok hızlı bir şekilde başlatacağız. Teklif edilen projenin hacmi ve şartları konusunda masaya oturacağız" ifadelerini kullandı.

Miller, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki sınırda, tüketici ülkelerin pazarlarına gaz arzı için bir fiyat göstergesi haline gelebilecek bir ticaret platformu içerecek gaz dağıtım merkezi oluşturmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

ASTANA ZİRVESİNDE ÖNEMLİ TEMAS
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Astana'da CICA Zirvesi kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Kritik zirve öncesi her iki lider de önemli açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa'ya gaz tedariği konusunda en güvenli güzergahın Türkiye olduğu görüşünü yineledi. Başkan Erdoğan ise Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Rus lider Putin'in açıklamalarından öne çıkanlar
Türkiye üzerinden Avrupa'ya enerji kaynakları göndermeyi planlıyoruz Gaz sevkiyat üssü herkes için faydalı olacak. Gaz tedarikinde Türkiye güvenli güzergah. Diğer alanlarda ise etkin olarak çalışmalarımız sürüyor. Ticaret hacmimiz hızla artıyor. Türkiye'yi dünyanın en büyük gaz merkezi yapmak istiyoruz. Tahılın hala küçük bir kısmı en fakir ülkelere gidiyor. İstanbul anlaşması kapsamında Ukrayna tahılını alan ülkeler, Erdoğan'a minnettar olmalı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN