CHP'li Seferihisar Belediyesi asırlık ağaçları kökünden kesti! 'Ağaçlar kurudu' yalanını fotoğraflar ortaya çıkardı

Son dakika haberi | Çevreci geçinen CHP'de bu kez İzmir Seferihisar Belediyesi yol açmak için 30'a yakın asırlık çam ağacını katletti. Geçtiğimiz aylarda İstanbul'daki asırlık çınar ağaçlarını da katleden CHP'nin yeni çevre katliamı büyük tepki çekti.

Giriş Tarihi 13 Ekim 2022, 09:06 Güncelleme 13 Ekim 2022, 09:22
CHP’li Seferihisar Belediyesi asırlık ağaçları kökünden kesti! ’Ağaçlar kurudu’ yalanını fotoğraflar ortaya çıkardı

İÇİNDEKİLER

İzmir Seferihisar Sakızağacı Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği yetkilileri yaşanan durumu bilgi edinme kanunu kapsamında Seferihisar Belediyesi'ne sordu.



Belediyeden gelen cevapta, "Belirtilen adreste kesilen ağaçlar kurumuş olduğu ve yeni açılan yol güzergahında kaldığı için kesilmiştir" şeklinde cevap verildi. Olay yerinden çekilen fotoğraflarda ise ağaç köklerinin canlı olması dikkat çekti.

Bölge sakinlerinden Niyazi Yemişçi (58), "Yazın bu bölgede yaşayan insanlar kesilen ağaçların gölgesinde piknik yapardı. Kuruyan bir tane bile ağaç yoktu. 30'a yakın ağacı yol için acımadan kestiler" dedi.

CHP'li Seferihisar Belediyesi Atatürk Mahallesi Sakızağacı mevkiinde bulunan 30'a yakın çam ağacını yol açmak için hiç acımadan kesti. Yaşanan bu durum çevre sakinlerinin büyük tepkisini çekti.



Yolun bölgede yapılan villa inşaatları için açıldığı iddia edilirken, Gezi Parkı olayları sırasında "Ağaçlar kesiliyor" bahanesiyle ortalığı yangın yerine çevirenlere kol kanat geren CHP'nin bu davranışı 'bu kadarına da pes doğrusu' dedirtti.

Atatürk Mahallesi sakinlerinin yaz aylarında ağaçların gölgesinde piknik yaptığı alanın yok olması büyük üzüntüye sebep oldu.

BELEDİYENİN YALANI ORTAYA ÇIKTI
İzmir Seferihisar Sakızağacı Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği yetkilileri yaşanan durumu bilgi edinme kanunu kapsamında Seferihisar Belediyesi'ne sordu.



Belediyeden gelen cevapta, 'Belirtilen adreste kesilen ağaçlar kurumuş olduğu ve yeni açılan yol güzergahında kaldığı için kesilmiştir' şeklinde cevap verildi.

Bölge sakinleri belediyenin cevabını yalanlarken, kuruyan bir tane ağaç bile olmadığı belirtildi. SABAH gazetesi tarafından bölgeye gidilip çekilen fotoğraflarda da ağaç köklerinin oldukça canlı olması dikkat çekti.

AÇILAN YOLUN ETRAFINDA VİLLALAR YÜKSELİYOR
Mahalle sakini Niyazi Yemişçi (58), "Yazın bu bölgede yaşayan insanlar kesilen ağaçların gölgesinde piknik yapardı. Kuruyan bir ağaç bile yoktu.

Seferihisar Belediyesi 30'a yakın ağacı yol için acımadan kesti. Herkes bu manzarayı görünce çok üzüldü. İçimiz sızladı. Etrafta o kadar boş arazi varken yolu başka bir yerden de geçirebilirlerdi. Şimdi açılan yolun etrafından villalar yükseliyor" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN