Ünlü kalp cerrahı Dilek Gürsoy'dan sağlık sistemine övgü: "Türkiye sağlıkta Almanya'dan çok önde"

Son dakika haberi! Avrupa’nın ilk kadın yapay kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy, Türkiye’nin sağlık sistemine övgüler yağdırdı. Gürsoy, “Alman sağlık sektörü eskisi gibi değil. Türkiye’de hastaneler, servis ve kalite bakımından çok ileride” dedi.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2022, 06:59 Güncelleme 08 Ekim 2022, 08:11
Ünlü kalp cerrahı Dilek Gürsoy’dan sağlık sistemine övgü: Türkiye sağlıkta Almanya’dan çok önde

İÇİNDEKİLER

Türk-Alman İş İnsanları Derneği NRW'nin (TDUNRW) tarafıdan düzenlenen tophlantıda Alman ve Türk işadamları bir araya geldi.

Toplantıya, Avrupa'nın ilk kadın yapay kalp cerrahı olan Dr. Dilek Gürsoy'un konuşması damga vurdu. Yıllardır Almanya'da sağlık sektöründe hizmet veren Dr. Gürsoy konuşmasında Türkiye'nin sağlık altyapısına üvgüler yağdırdı.

'TÜRKİYE SAĞLIKTA ÇOK İYİ'
Gürsoy, "Pandemide gördük. Alman sağlık sektörü eskisi gibi değil, ama Türkiye'deki sağlık sektörü çok ileride. Şehir hastaneleri ve diğer özel hastaneler servis ve kalite bakımında çok çok iyiler. Dünyanın her yerinden önemli doktorları getiriyorlar. Cidden işlerini çok iyi yapıyorlar. Verilen paranın karşılığında çok iyi hizmet sunuluyor" dedi.

Almanya'da çok iyi hizmet veren bir hastane kurma çalışması içerisinde olduğunu da söyleyen Gürsoy, kuracağı hastanenin 10-12 kişilik olacağını, hasta tedavisinin yanı sıra öğrenci yetiştireceğini dile getirdi. Gürsoy, "Yapay kalp konusunda çalışmalarımız da olacak. Dünya'nın her yerinden hasta getireceğiz" diye konuştu.

'SAĞLIĞA YATIRIM YAPIN'
Sağlık sektörünün iyi para kazanılan sektör olduğunu kaydeden Gürsoy, "İş dünyası bu sektöre yatırım yapmalı. Almanya'da, sağlık sektörüne yatırım yapmaya başlandı. Şu günlerde İsveçliler, Almanya'daki hastaneleri satın alıyor" dedi. Sabah'ta yer alan habere göre, TDU-NRW Başkanı Abdullah Emili ise, düzenledikleri toplantı ile iş dünyasında Alman ve Türk İşadamlarına ulaşarak onları bir araya getirmek istediklerini ifade etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN