Başkan Erdoğan Rockefeller Plaza'da düzenlenen TASC'ın yemeğinde önemli mesajlar verdi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ABD'de Rockefeller Plaza'da düzenlenen TASC'ın, yemeğinde önemli mesajlar verdi. Başkan Erdoğan, “ABD ile 70 müttefik olarak, aramızda çözülemeyecek hiçbir sorun yok” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2022 Güncelleme 20 Eylül 2022, 06:59
Başkan Erdoğan Rockefeller Plaza’da düzenlenen TASC’ın yemeğinde önemli mesajlar verdi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Rockefeller Plaza'da düzenlenen TASC'ın yemeğinde önemli mesajlar verdi:
Türkiye, terörden en çok etkilenen ve terörle mücadelede en ön safta yer alan ülkelerin başında geliyor. ABD'li dostlarımızın PKK-YPG ve FETÖ'yle mücadelemizde işbirliği içinde hareket etmesini bekliyoruz.
FETÖ elebaşının ve örgüt mensuplarının Türk adaletine teslim edilmesi için ABD makamları nezdindeki girişimlerimizi titizlikle yürütüyoruz.
Nefret söylemlerinin, özellikle de İslam düşmanlığı ve Müslümanlar'a yönelik önyargıların, dünya genelinde arttığını müşahede ediyoruz.
Türkiye ve ABD'nin iki güçlü stratejik ortak ve 70 yıllık müttefik olarak, aralarında çözemeyeceği hiçbir sorun yok. NATO'nun en önemli ilk 5 ortağından biri de Türkiye...



Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler'de düzenlenen 'Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Haydi Kızlar Okula' kampanyamızla kız çocuklarımızı eğitime teşvik ederek okullaşma oranını %90'a çıkardık" dedi.



Başkan Erdoğan, Rockefeller Plaza'da önemli mesajlar verdi. Türkevi'nde ise Türk STK temsilcilerini kabul etti. Yarın ise BM Genel Kurulu'na hitap edecek...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN