CHP'nin KHK ihaneti! Kılıçdaroğlu önce 'işe iade' sözü verdi sonra yardımcısı Yüksel Taşkın'ı FETÖ'cülerin yayınına gönderdi

Son dakika haberi! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ve PKK bağlantılı KHK'lıların tamamına görev iadesi yapılacağını açıklamasının etkileri sürerken CHP'den tepki çeken bir adım daha geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Pensilvanya güdümündeki FETÖ’cülerin program yaptığı KHK TV isimli YouTube kanalına konuk olarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Taşkın'ın, daha önce FETÖ’nün Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarının tetikçisi Taraf’ın yazarı olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 02 Eylül 2022, 01:42 Güncelleme 02 Eylül 2022, 10:55
CHP’nin KHK ihaneti! Kılıçdaroğlu önce ’işe iade’ sözü verdi sonra yardımcısı Yüksel Taşkın’ı FETÖ’cülerin yayınına gönderdi

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK ve FETÖ bağlantıları nedeniyle kamudaki görevlerinden ihraç edilen KHK'lılara sahip çıktı.

FETÖ VE PKK'YA İADE-İ İTİBAR GİRİŞİMİ
Önceki gün Samsun'da KHK'lı bir kişinin "Somut bir şeyler duymak istiyoruz" sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "KHK'lıların tamamı görevlerine iade edilecek. Bir arkadaşımız sadece bu işlerle ilgilenecek." dedi.

"KHK'LILARIN TAMAMININ GÖREVİNİ İADE EDECEĞİZ"
Kılıçdaroğlu'na KHK ile ihraç edilen bir kişinin "Biz KHK'lılar son olarak somut bir şey duymak istiyoruz. Siz başa geldiğiniz zaman bize nasıl somut bir çözüm önerisi sunacaksınız?" sorusuna "Az önce televizyonların olduğu yerde de söyledim. KHK'lıların tamamını görevlerine iade edeceğiz" yanıtını verdi. Bu sözlerin üzerine KHK'lı yeniden araya girerek, "Tamamını mı?" dedi. Kılıçdaroğlu "Tamamını" yanıtını verdi.




YARDIMCISI FETÖ'CÜLERİN YAYININDA
Kılıçdaroğlu'nun sözleri büyük tepki çekerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, FETÖ'cülerin programlar yaptığı KHK tv isimli youtube kanalına konuk oldu.

Daha önce yurt çapına KHK'lılarla buluşan CHP, bu toplantılar için Yüksel Taşkın, Gülizar Karaca, Cihangir İslam, Yıldırım Kaya gibi isimleri şehirlere gönderiyordu.

TAŞKIN FETÖ'NÜN KAPATILAN GAZETESİ TARAF'IN YAZARI
Yüksel Taşkın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütüne karşı sınır ötesi harekatını kınayan sözde "barış akademisyenleri" arasında yer alıyordu ve ihraç edilmesinin ardından CHP'ye katılmıştı. Taşkın'ın, FETÖ'nün Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarının tetikçisi Taraf'ın yazarı olduğu ortaya çıkmıştı.

Birçok yabancı devletten ve vakıftan fon alan Medyascope, eski Taraf gazetesi yazarı CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın'a, daha önce katıldığı bir yayında "Olası bir CHP iktidarında Fetullahçıların Türkiye'de bir geleceği olabilir mi?" sorusunu net yanıt vermemişti.

KEMALİZMİ HEDEF ALMIŞTI
CHP'nin 2020'de Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Yüksel Taşkın'ın 2008 yılında verdiği bir röportaj yeniden gündeme geldi.

Taşkın o röportajda Kemalizm'i "ırkçı" ve "dışlayıcı" söyleriyle hedef alıyor. Taşkın, röportajında, "Kemalizm baştan beri dışlayıcıdır. Kemalizm azınlıklarla ve farklı etnik kimliklerle bir arada yaşama meselesini çözememiştir. Azınlıkların Türkiye'den gitmesiyle vatan ve millet olunabileceği vurgusuna sahiptir. Kemalizm'in dışlayıcı bir etnik milliyetçiliğe ve ırkçılığa kayabilme potansiyeli var. Özellikle uluslararası meseleler devreye girip de korku ve sıkışma yaşandığında ya da Kürt sorununda sıkıştığında Kemalizm'in ırkçı tarafı ortaya çıkıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Taşkın , Tanıl Bora ile yazdığı "Sağ Kemalizm" başlıklı makalesinde de şu ifadeleri kullanıyor: "Seçkinci, atavist(atacı) ve faşizan öğelerle eklemlenen otoriteryanizmi, etnisist-kültüralist açılımları belirgin milliyetçiliği düşünüldüğünde, Kemalizmin esasen sağcı olduğunu ileri sürmek de pekala mümkündür."

Yüksel Taşkın 2014 yılında Hayat Tv'de katıldığı programda da, CHP'nin özellikle Baykal döneminde kendini yenilemediğini, CHP'nin HDP gibi yapılarla yan yana gelinebilecek bir ortamın oluşması gerektiğini söylemişti.