Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'ya suikastta CIA iddiası! Rusya suikastın failinin görüntülerini paylaştı! Girdi, öldürdü, Estonya'ya kaçtı...

Dünya, Rusya'da "Putin'in beyni" olarak bilinen Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'ya yapılan bombalı suikastı konuşuyor. Aracının infilak etmesi sonucu Dugina hayatını kaybederken, saldırının arkasından dikkat çeken bir örgüt çıktı. Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu isimli örgüt saldırıyı üstlendi. Rus basını ise örgütün CIA ve Ukrayna istihbaratı SBU ile bağlantılı olduğunu iddia etti. Rusya tarafından yapılan açıklamada, suikastın failinin belirlendiği ve suikastın Ukrayna istihbaratı tarafından hazırlandığı ve işlendiğinin tespit edildiği duyuruldu. Açıklamada "Dugina'nın direksiyonunda olduğu Toyota Land Cruiser Prado marka araç uzaktan kumandayla infilak ettirildikten sonra Vovk, 21 Ağustos'ta kızıyla Pskov Bölgesi üzerinden Estonya'ya gitti" ifadelerini kullandı. Rusya istihbaratı, Vovk'un Rusya'ya girişi, Dugina'yı gözlemlediği anları ve Estonya'ya kaçışına ait anları da yayınladı.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2022, 12:09 Güncelleme 22 Ağustos 2022, 19:51
Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina’ya suikastta CIA iddiası! Rusya suikastın failinin görüntülerini paylaştı! Girdi, öldürdü, Estonya’ya kaçtı...

İÇİNDEKİLER

Rusya ile Ukrayna arasındaki istihbarat savaşlarında yeni bir boyuta geçildi. Sahada devam eden savaş, istihbarat ortamında da sürüyor. Rus istihbaratı, Ukrayna'ya ait askeri casusluk çetesini çökerttiğini duyurdu. Rusya ayrıca Ukrayna'da ele geçirdiği bölgelerde çok sayıda Ukrayna ajanını yakalayarak gözaltına aldı.

Rusya'yı karıştıran suikast! Aleksandr Dugin'in kızı Dugina öldürüldü | Video

Ukrayna ise Rusya'nın bu hamlelerine misilleme olarak Rusya'ya yakın kaymakamları ve Rusya safına geçen çok sayıda askeri tutukladı. Ardından Putin'e muhalifliği ile bilinen bazı Rus iş adamları ve aileleri Avrupa'nın bazı başkentlerinde ölü bulundu.

DUGIN'İN KIZINA SUİKASTTA CIA İDDİASI
Son olarak Rus siyaset uzmanı ve "Putin'in beyni" olarak tanınan Aleksandr Dugin'in kızı Daria Dugina, bombalı suikast sonucu öldürüldü. Rus basını suikastta asıl hedefin Dugin olduğunu belirtti.

Saldırı sonrası suikastı düzenleyen örgütü Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yaşayan Rus siyasetçi Ilya Ponomarev duyurdu. Rus medyası tarafından firari olarak nitelendirilen Rus milletvekili Ponomarev'in açıkladığı örgütün CIA ve Ukrayna istihbaratı SBU ile bağlantılı olduğu iddia edildi.

RUSYA'DAN SUİKASTIN ARKASINDAKİ İSMİ AÇIKLADI
FSB Halkla İlişkiler Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Acil operasyonel-keşif faaliyetleri sonucunda, Rus gazeteci Daria Dugina suikastı FSB tarafından açıklığa kavuşturulmuştur. Suçun Ukrayna istihbaratı tarafından hazırlandığı ve işlendiği, failin 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk olduğu belirlenmiştir" dendi.

Natalya Vovk

Vovk'un 23 Temmuz 2022'de 2010 doğumlu kızı Sofya'yla Rusya'ya geldiğini ve ikilinin suikast günü Dugina'nın onur konuğu olduğu 'Traditsiya' edebiyat ve müzik festivaline gittiğini bildiren FSB, "Dugina'nın direksiyonunda olduğu Toyota Land Cruiser Prado marka araç uzaktan kumandayla infilak ettirildikten sonra Vovk, 21 Ağustos'ta kızıyla Pskov Bölgesi üzerinden Estonya'ya gitti" ifadelerini kullandı.

Vovk'un suikasti gerçekleştirmek ve Dugina'nın yaşam tarzı hakkında bilgi edinmek için Moskova'da Dugina'yla aynı binada bir ev kiraladığına ve hedefini Mini Cooper marka araçla takip ettiğine dikkat çeken FSB, Rusya'ya girişte Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde kayıtlı Е982ХН DPR numaralı plakanın, Moskova'da Kazakistan'da kayıtlı 172AJD02 numaralı plakanın, Rusya'dan çıkışta ise Ukrayna'da kayıtlı AH7771IP numaralı plakanın kullanıldığı bilgisini paylaştı.

ARANLAR LİSTESİNE ALINACAK
FSB, soruşturmanın materyallerinin Rusya Soruşturma Komitesine devredildiğini açıkladı. Kolluk kuvvetleri TASS'a, Natalya Vovk'un Rusya'yı iade etmek amacıyla arananlar listesine alınacağını söyledi.

Raporda, "Darya Dugina'nın öldürülmesinin ardından Estonya'da kaybolan Ukrayna vatandaşı Vovk Natalya Pavlovna, iade amacıyla arananlar listesine alınacak" denildi.

Natalya Vovk'un kimlik kartı sosyal ağlarda yayınlandı. Yayınlanan kimlik, Ukrayna Ulusal Muhafızlarının mührü olan kimlik kartını gösteriyor. Ön verilere göre, Dugina cinayetindeki şüpheli daha önce Azak alayının bir üyesiydi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi suikastçının görüntülerini paylaştı | VİDEO

GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI
Rus Güvenlik Servisi (FSB), Natalya Vovk'un görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde Dugina'yı öldürmekle suçlanan Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk'un Rusya'ya girişi, Dugina'yı gözlemlediği anları ve Estonya'ya kaçışına ait anlar yer alıyor.

FSB kısa süre içerisinde şüpheliye ait çok sayıda görüntülü ve yazılı belgeyi kamuoyuyla paylaştı.

BOMBALI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Dugina, Moskova Bölgesi'nde içinde bulunduğu aracın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Dugina, Temmuz ayında İngiltere yaptırım listelerine dahil edilmişti. Babası Dugin ise 2014 ve 2015'te AB, ABD ve Kanada tarafından yaptırıma uğramıştı.

ALEXANDER DUGİN'İN AÇIKLAMASI
İşadamı Konstantin Malofeev , Alexander Dugin'in talebi üzerine Telegram kanalında bir açıklama yayınladı. Dugin, kızının ölümüyle ilgili olarak kendisine başsağlığı dileyen herkese teşekkür etti.

Dugin, "Hepinizin bildiği gibi Nazi Ukrayna rejiminin 20 Ağustos'ta Moskova yakınlarındaki Gelenek festivalinden dönerken gerçekleştirdiği terör saldırısı sonucu kızım Daria Dugina gözümün önünde bir patlamayla vahşice öldürüldü. Güzel bir Ortodoks kızı, vatansever, askeri muhabir, merkezi kanallarda uzman ve filozoftu. Konuşmaları ve raporları her zaman derin, temelli ve ölçülü olmuştur. Asla şiddet ve savaş çağrısında bulunmadı" dedi.

"Rusya'nın düşmanları onu kasten, gizlice öldürdü." diyen Dugin, "Aynı zamanda ülke halkının "böyle dayanılmaz darbelerle bile yıkılamayacağını" vurguladı.

ZAFERİMZİE İHTİYACIMIZ VAR
"İrademizi kanlı bir terörle en iyi ve en savunmasız olanlarımıza karşı ezmek istediler. Ama alamayacaklar. Kalplerimiz intikam ya da intikam almaktan daha fazlasını arzular. Sadece zaferimize ihtiyacımız var. Kızım hayatını sunağın üzerine koydu. Öyleyse kazanın lütfen, "diye seslendi filozof.

Kızı için 23 Ağustos'ta saat 10.00'da Ostankino TV Merkezi'nde bir sivil anma töreni yapılacağını belirtti.

PUTİN: AŞAĞILIK VE ACIMASIZ BİR SUÇ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Darya Dugina'nın ailesine taziye telgrafı gönderdi. Putin olayı aşağılık ve acımasız bir suç olarak nitelendirdi.

Putin taziyesinde şunları söyledi:
Sevgili Alexander Gelevich ve Natalya Viktorovna, lütfen başınıza gelen en zor, onarılamaz kayıpla ilgili samimi taziyeleri ve destek sözlerini kabul edin.

Aşağılık, acımasız bir suç, gerçek bir Rus kalbi olan parlak, yetenekli bir kişi olan Daria Dugina'nın hayatını sona erdirdi. Bir gazeteci, bilim adamı, filozof, savaş muhabiri, dürüstçe insanlara, Anavatan'a hizmet etti, Rusya vatanseverinin ne anlama geldiğini tapu ile kanıtladı.

Daria Dugina'nın hatırası, akrabaları ve arkadaşları, onun gibi düşünen insanları ve ortakları tarafından sonsuza kadar korunacaktır. Bu kederli saatte size güç ve cesaret diliyorum.

DUGİNA'YI İZLEDİĞİ ARABAYI SATTI MI?

Konuşulan bir diğer iddia ise Daria Dugina'yı izlemek için kullanılan araçla ilgili. AH7771IP numaralı Mini Cooper otomobil, Ukrayna sitelerinden birinde satışa sunuldu.

Shaban Sofia

Satıcının soyadının cinayetin faili olduğu iddia edilen Natalya Vovk'un kızlık soyadı olan Shaban olması dikkat çekti.

ÖRGÜTÜN MANİFESTOSU RUSYA'YI KARIŞTIRDI
Suikastı "Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu" isimli bir örgüt üstlendi. Ilya Ponomarev, Ukrayna devletine ait televizyon kanalında bunu doğruladı. Ukrayna televizyonunda konuşan Ilya Ponomarev, bu örgütün üyelerinin Ukrayna'ya kaçmasına yardım ettiğini söyledi ve "Bazılarını Rus istihbaratı yakaladı. Ama bir kısmını Ukrayna'ya güvenli bir şekilde getirdik. Bana şöyle dediler: 'Haberleri takip et, büyük şeyler olacak' " ifadelerini kullandı.

The Guardian'da ise Ordu'nun manifestosuna yer verildi. Manifestoda Rus hükümeti ile bölgesel yönetimlerin Putin'in 'suç ortağı' olarak tanımlandığı ve "İktidarından vazgeçmeyenler bizim tarafımızdan yok edilecek" denildiği iddia edildi.

Aynı zamanda dün, saldırıyı Ukrayna'nın gerçekleştirdiği iddiaları vardı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin danışmanı Mihaylo Poldolyak, Ukrayna'nın Darya'nın ölümü ile herhangi bir bağının olmadığını ifade etti.

Örgütün kullandığı beyaz-mavi bayrak ise dikkat çekti. Ruslar tarafından CIA ve Ukrayna istihbaratı SBU bağlantılı olduğu iddia edilen "Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu" adlı grup, Rusya'da neo liberal ekonomiyi, Avrupa Birliği değerlerini ve Putin karşıtlığını savunuyor.

Suikasta kurban giden Dugina'dan FETÖ uyarısı | Video

Örgüt içindeki birçok ismin, daha önce ABD destekli Ukrayna ve Belarus muhalifleri ile bağlantılı olduğu bildirildi.

UKRAYNA İSTİHBARAT ŞEFİ ÖLÜ BULUNDU
Aleksander Dugin'in kızının ölümünden 1 gün sonra, Ukrayna istihbaratı SBU'nun Kirovograd Eyaleti Başkanı Oleksandr Nakonechny, evinde ölü bulundu.

Başına bir el ateş ederek intihar ettiği iddia edildi. Ancak yerel siyasetçi Andriy Lavrus, "İntihar hariç ihtimaller hakkında şüphe bulunduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini" söyledi.

ALEKSANDER DUGIN YANILGISI VE SEMBOLİK ÖNEMİ
Türk ve dünya basınında Aleksander Dugin, "Putin'in akıl hocası", "Putin'in danışmanı" ve "Rusya'nın beyni" olarak biliniyor.

Ancak Aleksander Dugin, Rus Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile yüz yüze görüşmedi.

Dugin ve Putin'in bir arada olduğu hiçbir fotoğraf yok.

Aleksander Dugin, sadece birkaç sene boyunca Rusya meclisinin alt kanadı Duma'nın sözcüsüne danışmanlık yaptı.

Dugin, daha çok Rus milliyetçiliği, Avrasyacılık, çok kutuplu dünya tezi ve "dördüncü yol" teorileri ile tanınan bir siyasi düşünür ve yazar.

Aleksander Dugin'in "dördüncü yol" tezi, Marksizm, faşizm ve liberalizm ideolojilerinin "en iyi yönlerini" alıp yeni bir ideoloji yaratmayı hedefledi. Faydacılık odaklı bu ideoloji, kamuculuk, özel teşebbüs ve milliyetçiliği, birçok yönüyle tek potada eritmeyi hedefledi.

Avrasyacılık tezinde Türkiye'nin önemine vurgu yapan Aleksander Dugin'in en çok konuşulan eseri ise "Çok Kutuplu Dünya" kitabı oldu.

Dugin, Amerikan hegemonyasının yıkılması ve çok kutuplu dünya tezini savunduğu için, sembolik olarak Rusya için önemli bir figürdü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN