CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kürsü tiyatrosu: Sade vatandaş diye çıkardı "suç makinesi" çıktı

Son dönemde öğrenci, çiftçi, esnaf kılığında kürsüye birçok kişi çıkararak provokasyon peşinde koşan CHP, bunlar arasına bir yenisini daha ekledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyadan paylaştığı videoda konuşan kişi bu kez de suç makinesi çıktı.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2022, 13:49 Güncelleme 19 Ağustos 2022, 18:42
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kürsü tiyatrosu: Sade vatandaş diye çıkardı suç makinesi çıktı

İÇİNDEKİLER

CHP'nin Ankara'da düzenlenen üye katılım töreninde kürsüye çıkan ve MHP'den istifa ederek CHP'ye katıldığını söyleyen Hilmi Arslan'ın herhangi bir siyasi partiye üye olmadığı ortaya çıktı.

Kürsüde kendisi ve ailesinin sağlık tedavisi yaptıramadığını öne süren Hilmi Arslan'ın; kepçe operatörü şeklinde SGK kaydının olduğu, yeşil kart olmadan sağlık hizmetlerinden faydalanabileceği öğrenildi.

HİLMİ ARSLAN'IN İDDİALARI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Ağustos 2022 tarihinde partisinin üye katılım törenine katıldı. Törene katılan ve kürsüde konuşan Hilmi Arslan, MHP'den istifa ederek CHP'ye katıldığını iddia etti.

Hilmi Arslan, şu iddialarda bulundu:

"İş makinesi operatörüyüm ama şu anda 7 aydan beri çalışamıyorum, işsizim. Hastaneye gidiyorum, eşim şeker hastası, kızım engelli, tedavi ettiremiyorum. Çünkü sağlık güvencem yok. Yeşil kart çıkaracağım, diyor ki 'Sağlık sigortan yok, borcun var, borcunu öde'. Nasıl ödeyeceğim? Ne ile ödeyeceğim? Eşimin ilacına 350 lira para istedi, alamadım."

"Mülteci sorunu; elin Afgan'ı geliyor, Suriyelisi geliyor, benden önce ilk sırada tedavi oluyor. Hastanede özel yatağı var. Özel muayenehanesi var. Ama ben eşimi götürüyorum, giremiyorum. Niye kendi vatanımda, kendi toprağımda kendim tedavi göremiyorum? Kızım tedavi olacak, ilaçlarını alamıyorum."

"Ben, MHP'de üyeydim. Bugün de istifamı sunmaya geldim. Herkes de görsün. MHP'den de istifamı veriyorum."

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI
Kürsü tiyatrosunun kahramanı olan Hilmi Arslan isimli kişinin adeta bir suç makinesi olduğu öğrenildi. Arslan hakkında "Mühür bozma", "Açıktan hırsızlık – Tehdit", "Mala zarar verme", "Alkollü araç kullanmak, hasarlı trafik kazası, tehlikeli araç kullanmak – Taksirle yaralama", "Hakaret", "Kasten yaralama", "Güveni kötüye kullanma" ve "Kötü muamele" suçlarından adli kaydı olduğu öğrenildi.



SİYASİ PARTİ ÜYELİĞİ YOK
Ayrıca kürsüde elindeki bir kağıdı da yırtıp atarak "MHP'den istifa ediyorum" diye şov yapan Arslan'ın hiçbir siyasi partiye üye olmadığı ortaya çıktı.

SGK KAYDI BULUNUYOR
'7 aydır işsizim' diyen Hilmi Arslan'nın aktif SGK'lı olarak kepçe operatörlüğü yaptığı öğrenildi. Hilmi A.'nın sağlık güvencesinin de SGK üzerinden karşılandığı tespit edildi.

Hilmi Arslan'ın "Mühür Bozma", "Açıktan Hırsızlık - Tehdit", "Mala Zarar Verme", "Alkollü Araç Kullanmak, Tehlikeli Araç Kullanmak - Taksirle Yaralama", "Hakaret", "Güveni Kötüye Kullanma" ve "Kötü Muamele" suçlarından adli olay kaydı, "Hırsızlık", "Kasten Yaralama" ve "Güveni Kötüye Kullanma" suçlarından kaydının bulunduğu öğrenildi.

SUFLE VERİLEN KADIN ÜYE DE DİKKAT ÇEKMİŞTİ
Aynı programda başörtülü bir kadın kürsüye çıkarılarak CHP'ye üye yapıldı. Apar topar çıkarıldığı anlaşılan kadın onuşma yapmak da oldukça zorlandı. Bu sırada CHP'li kadın bir üye sık sık, 'İlacım yok, alamıyorum de' şeklinde telkinde bulundu. Baskı altında kalan kadın, 'Tamam söylüyorum işte.' dedi. Bu görüntüler tepki çekti ve çok konuşuldu.

Takvim.com.tr/Özel