İBB sel vuran Maltepe'ye günler önce bakın nasıl afiş asmış!

İstanbul 4 gün önce kuvvetli yağış nedeniyle sular altında kalmıştı. Özellikle Maltepe’de araçlar suya gömülmüş dükkanları sel basmıştı. Yaşanan felaket daha hafızalardaki yerini korurken İBB’nin selden günler önce Maltepe’deki üst geçitlere astığı afişler gündem oldu. İBB'nin selde büyük mağduriyet yaşanan ilçeye bu afişleri asması büyük tepki çekti.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2022, 14:31 Güncelleme 19 Ağustos 2022, 14:39
İBB sel vuran Maltepe’ye günler önce bakın nasıl afiş asmış!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış sonrası Maltepe ilçesi göle döndü. Yollarda araçlar suya gömülürken, birçok ev ve iş yerini de su bastı.

Vatandaşlar büyük mağduriyet yaşarken, İBB bu görüntüler hiç yaşanmamışcasına, 'Maltepe'de de altyapıyı yeniledik, dere ıslahı yaptık, taşkın sorununu çözdük.' şeklinde afişler astı. İBB'nin bu afişi tepki çekti.

MALTEPE'Yİ SEL VURMUŞTU
İstanbul'da sağanak yağışın en etkili olduğu ilçelerden olan Maltepe'de yollar adeta göle dönmüş, pek çok araç suya gömülmüştü. Maltepe'de çekilen görüntüler hala hafızalardayken İBB'nin ilçenin geçitlerine astığı afişler 'pes' dedirtti.

TEPKİ ÇEKEN AFİŞLER
İBB ilçeye, "Maltepe'de de altyapıyı yeniledik, dere ıslahı yaptık, taşkın sorununu çözdük" afişi astı. Afişleri görenler büyük şaşkınlık yaşadı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sel mağduriyetini görmezden gelerek, "153'e ulaşan ve telafi edilemez bir noktada olan sorun yaşamadık. Bu kadar yağışa rağmen çok az sorunla süreci atlattık, yönettik" sözleriyle yaptığı açıklama ile büyük tepki çekmişti.