28 Şubat kalıntısı Üstün Dökmen'in başörtüsü hazımsızlığı: Soru soran kadına saldırmış

28 Şubat artığı zihniyetin temsilcisi Prof. Dr. Üstün Dökmen'in "Başörtülü psikolog ve psikiyatrist olmaz" sözleri toplumun duyarlı kesimlerinden tepki çekmişti. Sözde profesörün bir skandalı daha ortaya çıktı. Katıldığı konferansta kendisine soru soran tesettürlü bir kadına bardak fırlatıp saldırmaya çalışan Dökmen'in "Sen kimsin? Bana soru soramazsın!" diyerek adeta kontrolden çıktığı öğrenildi.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2022, 12:08 Güncelleme 18 Ağustos 2022, 13:08
28 Şubat kalıntısı Üstün Dökmen’in başörtüsü hazımsızlığı: Soru soran kadına saldırmış

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 28 Şubat artığı zihniyetin yansımalarıyla ara ara karşılaşmaya devam ediyor. Bu kez Prof. Dr. ünvanlı Üstün Dökmen, büyük tepki çeken sözlere imza attı. Başörtülü psikolog ve psikiyatrist mesleğinin yapılamacağını iddia etti.

MESLEK ETİĞİNE AYKIRIDIR!
Rehber öğretmenler, Psikologlar ve Psikiyatristlerin başörtüsü ile çalışmasının doğru olmadığını söyleyen Dökmen, kadınların inaçlarından dolayı taktıkları başörtünün empati yapmalarına engel olduğu gibi manasız bir çıkışta bulundu.

Dökmen şu rezil ifadeleri kullanmıştı:
Rehber öğretmenlerin çoğunluğu başörtülü. Söylediğim o şu. Tepki gösterildi ama bunlar temelsiz trol tepkileridir. Trol kendini saklayan, korkak, cesur olmayan, kafası çalışmayan kişilerdir. Söylediğim aynen şu, bir eczacı başörtülü olabilir, mimar olabilir, Milli Eğitim izin verdiği için öğretmen olabilir, hakime savcı benim alanım değil karışmıyorum. Fakat başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır.

DAHA BETERİNİ YAPMIŞ!
Öte yandan Üstün Dökmen'le ilgili yeni bir skandal daha ortaya çıktı. 2018 yılında bir özel okulda konferans veren Dökmen, burada başörtülülere ve Anadolu insanına hakaretler yağdırdı.

Dini kutsallara saldıran ve rahatsızlığını dile getiren Dökmen, evliliğin kutsal olmadığını, çocuk yapmanın angarya olduğunu söyledi.

HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI
Bu tip söylemlerinden rahatsızlık duyan tesettürlü bir vatandaşa ise saldırmaya kalktığı öğrenildi. Konferansa katılan Fatma Çaturoğlu, buradaki sözlerinin ardından Dökmen'e soru yönelttiğini ve sonrasında hayatının şokunu yaşadığını belirtti.

BARDAK FIRLATTI SALDIRMAYA ÇALIŞTI
Çaturoğlu "Kendisine 'Hocam soru sormak istiyorum' dedim. 'Farklı konulardan bahsettiniz. Sizin alanınızla ilgili bir şey öğrenemedik' dedim. 'Sen kimsin beni eleştiremezsin?' diyerek su dolu bardağı fırlattı. Oradakiler engel olmasalardı bana fiziksel olarak saldırıda bulunacaktı." diye konuştu.

MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇILDI
Çaturoğlu, Dökmen'e yönelik hakaret davası açıldığını ve davanın Dökmen aleyhine sonuçlandığını ifade ederken, ayrıca 3-4 ay önce manevi tazminat davası da açtığını sözlerine ekledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN