Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde indirim yoğunluğu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri enflasyonla mücadele kapsamında temel tüketim ve et ürünlerinde indirime gitti. Türkiye'nin dört bir yanındaki marketlerin önünde açılış saati öncesinde kuyruklar meydana gelirken, kapıların açılmasıyla vatandaşlar indirimli ürünleri sepetine koyabilmek için adeta yarıştı. Özellikle ayçiçcek yağı ve bakliyat ürünleri vatandaştan yoğun ilgi gördü.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2022, 10:52 Güncelleme 15 Ağustos 2022, 13:33
Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde indirim yoğunluğu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Türkiye'deki Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde yüzde 30-40'lara varan indirimli satışların bugün itibariyle başlayacağını açıklamasından ardından sabah erken saatlerinden itibaren Tarım Kredi Kooperatif Marketlerine akın eden vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

MUHALEFETE GEREK YOK
Adana'daki Tarım Kredi Kooperatif Marketinde vatandaşlar erken saatlerde ürünleri sepetine doldurmaya başladı.

Tarım Kredi marketlerinde indirim vatandaştan yoğun ilgi gördü

Alışveriş yapan Gökhan Doğan isimli vatandaş, "Ülkemizde muhalefet yapan insanlar var. Muhalefete gerek yok. Marketlerde zam var ama Tarım ve Kredi'den Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımızın sayesinde vatandaşımızın mağduriyeti gideriliyor. Yağ, şeker, pirinç ve birçok üründe indirim var" dedi.

ÇOK GÜZEL İNDİRİMLER VAR
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Tarım Kredi Kooperatif marketinde de benzer bir yoğunluk yaşandı.

İndirimden memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, "Çok güzel indirimler var bu indirimlerin tüm marketlerde ara sıra olması güzel olur" dedi.

Bir başka vatandaş ise "Her şey yolunda indirimi Cumhurbaşkanımız açıklamıştı zaten" dedi.

Vatandaşlar, yüzde 40'lara varan ucuz ürünlerini almanın sevincini yaşadı.

Vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını, diğer marketlerinde fiyatları düşürmesini beklediklerini ifade ettiler.

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde yoğunluğun devam ettiği gözlendi.

GAYET GÜZEL İNDİRİMLER VAR
İzmir'de de 45 markette üreticilerin yerli ve doğal ürünleri, uygun fiyatlarla tüketicilere sunuldu. İndirimli fiyat uygulamasının ilk gününde marketlerde hareketlilik yaşandı.

Buca'daki Tarım Kredi marketinden alışveriş yapan Gülizar Akbaş, diğer marketlerle karşılaştırdığında fiyatların makul olduğunu belirterek, "Bence çok iyi. Allah razı olsun indirimi yapanlardan." dedi.

Muhammed Gümüşkale de indirim yapılacağı haberleri sonrası markete gelmeye karar verdiğini ifade ederek, "Sarı etiketlerde gayet güzel indirimler var." diye konuştu.

Balkız Çağlar da fiyatların diğer marketlerde de bu seviyelere gelmesini umut ettiğini dile getirdi.

POŞETLERİNİ DOLDURDULAR
Denizli'de de Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Tarım Kredi markette erken saatlerden itibaren yoğunluk yaşandı.

Alışveriş yapanlardan Murat Targin, Tarım Kredi markete ilk kez geldiğini, fiyatların çok uygun olduğunu söyledi.

İndirimi görünce epey alışveriş yaptığını belirten Targin, poşetlerini doldurduğunu ifade etti.

Sadrettin Yıldırım da indirim uygulamasından memnun olduğunu kaydetti.

ESKİŞEHİR'DE ALIŞVERİŞ TELAŞI
Eskişehir'de de birçok kişi sabah erken saatlerde Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Zaman zaman sıra tartışmaları yaşansa da marketlerin saat 09.00 itibarıyla açılmasıyla alışveriş telaşı başladı.

Vatandaşlardan kimisi istediği ürünü indirimli şekilde alırken, kimileri ise umduğunu bulamadı. Genel olarak vatandaşlardaki ortak beklenti ise diğer zincir marketlerdeki yüksek fiyatların, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde yapılan indirimle birlikte düşmesi oldu.

DİĞER MARKETLERİ DE ETKİLER
Sabah erken saatlerde gelerek Tarım Kredi Kooperatif Marketi önünde sıraya giren Mustafa isimli bir vatandaş, diğer marketlerin fiyatlarının da etkileneceğini belirterek, "İyi indirim olursa çok güzel olur. Buradaki indirimler diğer marketleri de etkiler, millet buraya yüklenir. Diğer marketlerden alan olmazsa mecburen satacaklar, ellerinde mi kalacak. Diğer marketlerde ki fiyatlarda düşer eğer buradaki indirimler güzel olursa" dedi.

BAZI ÜRÜNLERDE GÜZEL İNDİRİM VAR
Belirlenen ürünlerde yapılan indirim miktarlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Burcu İnan, "Bazı ürünlerde güzel indirim var. Her zaman aldığım bir peynir vardı. Mesela o peynirde 7-8 liralık bir indirim olmuş, onu aldık. Bebek bezine baktım, indirim var deniliyordu ama bebek bezinde, şekerde falan indirim göremedim. Personele sorduğuma, 'Kademe kademe indirim olacak, stokta kalmadı' gibi şeyler söylediler. Perşembe günü sevkiyat günüymüş sanırım. O gün tekrar gelip kontrol edeceğim. Makarnalarda güzel indirim vardı, onlardan stokladık. Açıkçası içerideki durum biraz kaostu. Diğer marketlerin de aynı şekilde indirim yağacağını düşünüyorum çünkü birinden görüp diğeri de etkilenir. Bu böyle gitmez" ifadelerini kullandı.

İNŞALLAH YAKINLARDA PİYASA DÜZELECEK
Yapılan indirimlerle birlikte piyasaların düzeleceği konusunda ümitli olduğunu belirten Kasım Doğaç, "İndirimi iyi değerlendiriyoruz, gariban takımına göre çok iyi bir şey. Buradaki indirimler devam ederse, mecburen diğer marketler de indirim yapacaklar. İnşallah yakınlarda piyasa düzelmesi olacak, hep böyle gitmeyecek" dedi.

İNDİRİM YAPMAZLARSA SİNEK AVLARLAR
Diğer marketlerin de Tarım Kredi Kooperatif Marketlerindeki gibi indirim yapmadığı takdirde iş yapamayacağını söyleyen Ferhat Dilek, şu ifadeleri kullandı: Halk zaten zar zor geçiniyor, hayat pahalı. İndirimler güzel gelecek. Buradaki indirimler biraz devam ederse diğer marketlerde geri tepme yapar. Yapmaları da lazım, yoksa sinek avlarlar.

BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Malatya'da kent merkezinde muhtelif noktalarda bulunan şubelere gelen vatandaşlar 146,90 TL satışa sulan sıvı yağ, 32 TL'den satışa sunulan 2 kilogramlık toz şekere yoğun ilgi gösterdi.

Fiyatları uygun bulunan bir vatandaş, "Piyasa göre ürünlerin çok uygun, Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımız olmasa bizler neler yapacağız "dedi.

Fiyatların çok uygun olduğu kaydeden bir başka vatandaş ise indirimlerden oldukça memnun olduklarını belirterek, indirimlerin sürmesini beklediklerini söyledi.

İHTİYACINIZDAN FAZLASINI ALMAYIN
Yapılan indirim sonrası değerlendirmelerde bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu şunları söyledi:
Yapılan indirimler sonrası daha mağaza açılmadan önünde kuyruklar oluşmaya başladı. Vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen ihtiyacınızdan fazlasını almayın.

Bugün itibarıyla ayçiçek yağı 160 liradan 148 liraya düştü. Cumhurbaşkanımız, Hazine ve Maliye Bakanımız, Ticaret Bakanımız çağrılarda bulunmuştu. Kar marjlarının düşürülmesi için çağrıda bulunuldu. Ne yazık ki çağrı bulmayınca devlet kendi marketinde bunu uygulamaya başladı.

Temel gıda ürünlerinin neredeyse tamamında indirime gidildi. 5 Litrelik Ayçiçek yağı 165 liradan 149 liraya düştü. Dana kuşbaşı 125 Lira dana kıyma 145 Lira'ya düşmüş durumda. Mevcut durumda bu fiyatlardan aşağısını bulmak mümkün değil.

Bizim dileğimiz özel sektörde üretici, aracı, toptancı, zincir marketler kısacası herkes temel ihtiyaç ürünlerinde fiyatları düşmesidir.

İNDİRİMLİ FİYAT UYGULAMASI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla enflasyonla mücadele kapsamında temel tüketim ve et ürünlerinde kapsamlı bir indirim kampanyasının startını verdi. Bu kapsamda Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde 30'un üzerinde temel tüketim ürününde 15 Ağustos Pazartesi günü itibarıyla indirimli fiyat uygulamasına başladı.

Söz konusu marketlerde, makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi fiyatlarında indirime gidildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN