Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Alevi Dedeleri ve akademisyenlerle cemevinde iftar! İlk kareler geldi...

Cemevlerine yönelik birtakım kirli odakların sistematik provokasyonunun ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ankara'da cemevi ziyaretinde bulunarak Muharrem iftarına katıldı. Programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yer aldı. Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi Dedesi Hüseyin Öz, Başkan Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin "Bu ziyaret çok önemli bize güç veriyor" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2022, 17:36 Güncelleme 09 Ağustos 2022, 01:27
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Alevi Dedeleri ve akademisyenlerle cemevinde iftar! İlk kareler geldi...

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret etti.


Erdoğan, burada Alevi ve Bektaşi derneklerinin temsilcileriyle muharrem ayı iftarına katıldı.


Fotoğrafta: Başkan Erdoğan'ın katıldığı Muharrem iftarından bir kare

Programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yer aldı.

Fotoğrafta: Başkan Erdoğan'ın katıldığı Muharrem iftarından bir kare


"BU ZİYARET BİZE GÜÇ VERİYOR"
Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi Dedesi Hüseyin Öz, Başkan Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin A Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

İşte Öz'ün açıklamalarından satır başları;

Muharrem ayının içerisindeyiz. Bugün Muharrem'in 10. günü... Hz. Hüseyin'in şehit edildiği gün. Bu ziyaretin bugün olmasının bir anlamı var. Birkaç gündür bazı karanlık odaklar cemevlerine karşı saldırılar düzenlediler. Bu saldırganlar yakalandı ama arkasında kimler var, kimler bu saldırılardan medet umuyor?



Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle olayların olduğu günlerde bizi ziyaret etmesi, bir cemevini ziyaret etmesi bize güç veriyor. Bu birliğimizin ve beraberliğimizin pekişmesi anlamına da geliyor.



"DAHA ÇOK KENETLENİRİZ"
Bu saldırılar bizim birliğimizi bozamaz, daha çok kenetleniriz. Alevi toplumu bu provokasyonlara gelmez.



Geçtiğimiz günlerde de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, saldırıya uğrayan Şah-ı Merdan Cemevi'ne ziyarette bulunmuştu.

MUHARREM AYINA DİKKAT ÇEKTİ: PLANLI PROVOKASYON
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası cemevlerini hedef alan alçak saldırılara ilişkin konuştu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Emniyet güçleri, adliyemiz görevinin başındadır. Türkiye güvenli bir ülkedir. Vatandaşlarımız arasında herhangi bir şekilde nifak çıkarmak ve vatandaşlarımıza zarar vermek isteyenlere karşı en kararlı cevap hukuk dairesi içerisinde verilecektir.

Muharrem ayı içerisindeyiz. Muharrem ayında bu saldırıların meydana gelmesinin de bu provokasyonları amaçlayanlar açısından planlı olduğu görülüyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevini ziyaret edeceğini belirten Çelik, "Kardeşlik sofrası etrafında lokmalar paylaşılacak. Ortadoğu'da ve dünyada bu kapsayıcılıkla yaklaşılan bir ülke ve liderlik olmadığını o dönemde ifade etmiştim. Netice itibarıyla yaptığımız işi iyi yapmak çerçevesinde sorumluluğumuz devam edecek. Amaçlarının ne olduğunu biliyoruz, izin vermeyiz. Her kesimden arkadaşlarımızla birlikte birlik, dirlik duygumuzu korumaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz.

Bu saldırıdan sonra Alevi vakıfları çok güzel bildiri yayınladılar. Dediler ki; 'Gelin hep birlikte bu topraklardan dünyaya verilecek bir mesaj olarak, her türlü nefret suçuna karşı birlikte karşı duralım. Ortak bir tepki koyalım' dediler. Bu davete canı gönülden icabet ediyoruz" dedi.