Türkiye'den Irak'a 'Musul' tepkisi: Sorumluları bulun!

Son dakika haberi! Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu yakınına roketli saldırı düzenlenmesi sonucu çevredeki bina ve araçlarda hasar meydana geldi. PKK'nın başlattığı provokasyon sonrası Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yapılan saldırıya Dışişleri Bakanlığı çok sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı. Alçak saldırıya Milli Savunma Bakanlığı ve AK Parti'den de peş peşe tepkiler geldi.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2022, 12:21 Güncelleme 28 Temmuz 2022, 09:02
Türkiye’den Irak’a ’Musul’ tepkisi: Sorumluları bulun!

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyinde başlattığı provokasyona bir yenisi daha eklendi.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu yakınına roketli saldırı düzenlenmesi sonucu çevredeki bina ve araçlarda hasar meydana geldi.



Irak'ta Musul'un kuzeydoğudaki El-Hadba semtinde bulunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasının yakınlarına gece saatlerinde 2 adet roket düştü.

Olayda can kaybı yaşanmazken, çevredeki bina ve araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi. Görgü tanıkları, birçok ailenin evini terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.



Musul Başkonsolosluğu tarafından Irak basınına yapılan açıklamada, konsolosluk çalışanlarının saldırıda zarar görmediği belirtildi.

FÜZE DEĞİL HAVAN SALDIRISI
A Haber canlı yayınına katılan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, eylemin füze değil havan saldırısı olduğunu bildirdi. Daho'daki saldırı sonrası buradan nemalanmak isteyenlerin Türkiye'yi hedef aldığını belirten Ağar, "Sünni ile Şii'yi, Türk ile Arabı birbirine düşürmeye çalışanlar var." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN SERT AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanlığından, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlığın açıklamasında, bu sabah saatlerinde başkonsolosluğa yönelik bir saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Saldırının BM Güvenlik Konseyinde Irak'ın çağrısıyla düzenlenen toplantı sırasında gerçekleştiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür."

Açıklamada "Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz." değerlendirmesi yapıldı.

MSB'DEN TEPKİ
Konuya ilişkin bir açıklamada Milli Savunma Bakanlığından geldi.

İşte o açıklama;
"Musul Başkonsolosluğumuza yönelik alçakça saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı ile kimin sivillere ve sivil hedeflere saldırdığı bir kez daha görülmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden de er ya da geç diğer teröristler gibi hesap sorulacaktır.

"KAZDIKLARI HENDEKLERE GÖMECEĞİZ"
Iraklı kardeşlerimizle terörle mücadele ve sınır güvenliği için iş birliğine hazırız. Teröristlerin tuzaklarını başlarına yıkacak, bölgeyi kana boğma hayalleriyle birlikte onları kazdıkları hendeklere gömeceğiz!"

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA
Alçak saldırıya ilişkin bir açıklama da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Çelik şunları söyledi;

"Musul Başkonsolosluğu'muza düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye'yi hedef alan terör odakları bunun bedelini mutlaka öderler. Irak makamları bu saldırganları bir an evvel yakalamalı ve hukuk önüne çıkarmalıdır.

Planlı provokasyonlar neticesinde Türkiye'nin hedef gösterilmesi sadece terör odaklarının işine yarar. Kardeş Irak'la beraber bu terör odaklarına karşı mücadeleyi artırmalıyız.

Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkan terör odakları kararlı ve kesin bir cevapla karşılaşacaklardır. Terörle mücadelemiz yüksek meşruiyete ve kararlı bir iradeye sahiptir."

ŞENTOP: HESABININ SORULMASINI İSTİYORUZ
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen saldırıyı kınadı.

Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Musul Başkonsolosluğumuza düzenlenen menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Irak makamlarından, bu provokatif saldırının sorumlularının acilen bulunmasını ve mutlaka hesabının sorulmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN