Japon gazeteci Yoshitaka Sano'dan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a: "Selamunaleyküm Cumhurbaşkanım"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'ya katıldığı NATO Zirvesi sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Japon televizyonu NHK'nin muhabiri Yoshitaka Sano, Erdoğan'a yönelttiği soruya, 'Selamunaleyküm Cumhurbaşkanım' diyerek başladı. Başkan Erdoğan da Japon gazeteciye 'Aleykümselam' yanıtını verdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Yoshitaka Sano'nun arasındaki bu diyalog toplantıya damgasını vurdu.

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2022, 00:12 Güncelleme 01 Temmuz 2022, 01:06
Japon gazeteci Yoshitaka Sano’dan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a: Selamunaleyküm Cumhurbaşkanım

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan İspanya'nın ev sahipliğinde Madrid'de yapılan NATO Zirvesi'nin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin yapıldığı IFEMA Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.



NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin 32'ncisini, İspanya'nın ev sahipliğinde başkent Madrid'de tamamladıklarını belirten Erdoğan, İspanyol makamlarına ev sahiplikleri ve misafirperverlikleri için teşekkür etti.

JAPON MUHABİR: "SELAMUNALEYKÜM CUMHURBAŞKANIM"
Basın toplantısına, Japonya merkezli NHK isimli televizyon kanalında görev yapan muhabir Yoshitaka Sano'nun sözleri damga vurgu.



Başkan Erdoğan'a soru sormak için söz alan Sano, sözlerine "Selamunaleyküm Cumhurbaşkanım" diyerek başladı. Erdoğan da kendisine "Aleykümselam" diyerek yanıt verdi.



SURİYE OPERASYONUNU SORDU
Başkan Erdoğan, Japon gazetecinin kendisine yönelttiği, "Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonun uluslararası toplum tarafından olumlu karşılanıp karşılanmayacağına" ilişkin soruya ise, "Uluslararası camianın anlamayacağı bir operasyonu yapmayız. Uluslararası camianın anlayacağı dilden, onların anlayacağı operasyonları yaparız. Türkiye bu konuda ciddi tecrübelere sahiptir. Hiç endişe etmeyin." diyerek yanıt verdi.