PKK medyası ve HDP'liler yine provokasyon peşinde! PKK'lı teröristin gözaltına alınması hakkında algı operasyonu!

CHP'nin ortağı HDP yine güvenlik güçlerini hedef aldı. PKK’nın siyasi kanadı HDP ve PKK kanalları Van’da PKK’lı olduğu belirlenen teröristin gözaltına alınmasını provoke etmeye kalktı.

Giriş Tarihi 21 Haziran 2022, 10:40 Güncelleme 21 Haziran 2022, 12:20
PKK medyası ve HDP’liler yine provokasyon peşinde! PKK’lı teröristin gözaltına alınması hakkında algı operasyonu!

İÇİNDEKİLER

Terör örgütüne karşı yurt içi ve sınır ötesinde operasyonlar devam ederken, ortalığı karıştırmak isteyen, halkı kin ve nefretle beslemek isteyen fırsatçılar da ortaya çıkmaya başladı.

GERGERLİOĞLU İFTİRA ATIP PKK'YA KALKAN OLDU
Van'ın Başkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi Onikidere mezrasında PKK'lı olduğu belirlenen bir şahsın gözaltına alınırken bölgede bulunan köylüler zanlıyı askerlerin elinden almaya kalkıp, taşkınlık çıkarınca ortalığı yatıştırmak ve düzeni sağlamak adına Mehmetçik havaya ateş açtı.

Bu olayın görüntülerini paylaşan HDP'li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türk askerini karalama ve bölgede bulunan halkla ile askerler arasında sorun çıkarma sinsiliğiyle olayı çok farklı göstermeye çalıştı. Askerlerin zorbalık yaptığını dile getiren Gergerlioğlu, atılan taşları, askerlerin üzerine yürüyen kalabalığı görmezden gelerek gözaltına alınan bir PKK'lı teröristin de adeta savunuculuğunu üstlendi.

PKK/KCK ÜYESİ VE ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI VAR
Van Valiliğinden olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Olay, 20 Haziran 2022 günü 'kasten adam öldürme, PKK/KCK terör örgütü mensubu olma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve iş-çalışma hürriyetini ihlal suçu' olmak üzere toplam 5 ayrı suçtan hakkında yakalama emri bulunan şüpheli şahsın yakalanması maksadıyla icra edilen operasyon esnasında meydana gelmiştir.

JANDARMAYA TAŞ ATILDI
M.E.A.'nın gözaltına alınması sırasında yakınları tarafından jandarma araçlarına taş atılması üzerine, jandarma personeli havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmış, şüpheli gözaltına alınarak emniyetli şekilde adli makamlara sevki yapılmıştır. Şüpheli M.E.A. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

OLAYI ÇARPITMAK İÇİN SIRAYA GİRDİLER!
Van'daki PKK gözaltısını çarpıtmak için yine HDP'li isimler sahnedeydi. Kandil'in Meclis'teki sözcüleri, güvenlik güçlerini hedef alıp PKK'ya kalkan oldular.

CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU DA PKK KANALLARINDA
CHP'liler, terör örgütü PKK'nın yayın organlarının vazgeçilmez konukları oldu. HDP'ye destek mesajları verildi, hükümet ve güvenlik güçleri hedef alındı.

TERÖRİSTBAŞI ABDULLAH ÖCALAN'I SAVUNDU
SİHA karşıtlığı ile bilinen CHP'li Sezgin Tanrıkulu ise yayına çıkmakla kalmadı, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı savundu. Tanrıkulu, "Abdullah Öcalan İmralı'da hükümlüdür. Hakkında kesinleşmiş ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis var. O kurallar içerisinde görüşme hakları var. Avukatlarıyla görüşme hakkı var, yakınlarıyla görüşme hakkı var. Bunları kaldıramazsınız." İfadelerini kullandı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNİ SUÇLADI
Tanrıkulu, hendek olayları sürecinde de PKK'nın yayın organında güvenlik güçlerini suçladı.Tanrıkulu, "Şimdi yerle bir ettiler. Bunu söylemekten beis duymuyorum, düşman ceza hukuku uygulandı." dedi.

SİHA'YI DA HEDEF ALMIŞTI
Türkiye'nin ürettiği SİHA'lara düşman olan ve terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'ye en yakın isimlerden biri olan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu skandal bir paylaşıma imza attı. Tanrıkulu, iktidara gelirlerse Selçuk Bayraktar'ı yargılayacaklarını ima etti.