SON DAKİKA: Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman 22 Haziran'da Türkiye'ye geliyor! Başkan Erdoğan'dan açıklamalar

Son dakika haberleri... Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın 22 Haziran'da Türkiye'yi ziyaret edecek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ramazan Bayramı'ndaki Suudi Arabistan seyahatinin ardından bu gelişme iade-i ziyaret olarak değerlendiriliyor. Başkan Erdoğan da cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada "Çarşamba günü Veliaht Prens bu ziyareti gerçekleştiriyor. İnşallah biz de Külliye’de kendilerini kabul edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 17 Haziran 2022, 11:09 Güncelleme 17 Haziran 2022, 14:34
SON DAKİKA: Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman 22 Haziran’da Türkiye’ye geliyor! Başkan Erdoğan’dan açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın 22 Haziran'da Türkiye'yi ziyaret edecek.

ERDOĞAN'IN SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a düzenlediği ziyaretten sonra, Riyad yönetiminden iade-i ziyaret bekleniyordu.

Başkan Erdoğan nisan ayı sonunda, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud'un daveti üzerine iki günlük ziyaret çerçevesinde eşi Emine Erdoğan ile birlikte Cidde kentine gitti.

BAŞKAN ERDOĞAN ZİYARETLE İLGİLİ KONUŞTU
İstanbul'da cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan "Çarşamba günü Veliaht Prens bu ziyareti gerçekleştiriyor. İnşallah biz de Külliye'de kendilerini kabul edeceğiz. Orada gerek ikili gerek heyetler arası görüşmelerimizi yapacağız ve bundan sonraki sürece yönelik Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini inşallah çok daha ileri derecede, çok daha yüksek seviyede nerelere taşıyabiliriz bunları değerlendirme fırsatını bulacağız. Önce ekipler, heyetler zaten geldiler. Çarşamba günü de Veliaht Prens, kendisi gelecekler. Bu bir resmi ziyarettir. Resmi ziyarete biz de resmi kabulümüzü yapacağız. " dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN