Son dakika: Taksim metrosunda bitmeyen çile! Yürüyen merdivenler çalışmıyor! Vatandaş isyanda

Yerel seçimlerden bu yana İstanbulluya çileden başka bir şey yaşatmayan CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB, metrolardaki yürüyen merdivenleri herhangi bir arızası olmamasına rağmen çalıştırmıyor. Yaşlı, çocuklu ve engelli vatandaşlar zor anlar yaşarken “Bu yapılan, görevin ihmalidir. İnsanlara bilerek eziyet çektiriyorlar” diye isyan etti.

Giriş Tarihi 15 Haziran 2022, 09:00 Güncelleme 15 Haziran 2022, 09:00
Son dakika: Taksim metrosunda bitmeyen çile! Yürüyen merdivenler çalışmıyor! Vatandaş isyanda

İÇİNDEKİLER

Göreve geldiği günden beri İstanbullulara eziyet çektiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) CHP'li yönetimi, yürüyen merdiven ve asansörlerde de sınıfta kaldı. İstanbul'un en işlek yerlerinden Taksim'de, metro ve otobüslere giden yürüyen merdivenlerin herhangi bir arıza levhası olmamasına rağmen çalıştırılmaması vatandaşları çileden çıkarıyor.

Merdivenleri kullanamayan yaşlı, çocuklu ve engelli vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Bazı yürüyen merdivenlerin sadece aşağıya inen kısmının açılması, yukarıya çıkılan kısmının ise kapatılması 'Vatandaşa özellikle eziyet mi yapılıyor' sorusunu akıllara getiriyor.

"KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL"
Metrelerce yükseklikteki mesafeyi yürüyerek çıkmak zorunda kalan vatandaşlar ise "Bu yapılan, görevin ihmalidir. İnsanlara bilerek eziyet çektiriyorlar. Engellisi var, yaşlısı var, çocuklu ailesi var. Bu insanlar bir eline çocuğunu, bir eline çocuk arabasını alarak merdivenleri kan ter içinde çıkmak zorunda kalıyor. Kapatılan merdivenlerde hiçbir uyarı yazısı yok. Tüm şikâyetlerimize rağmen kimsenin umurunda değil" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.