Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında isim vermeden hedef aldığı Soner Yalçın'ın tweeti sosyal medyada gündem oldu: Erdoğan gitsin diye devleti çökertmeyin

Dün partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, isim vermeden aday olmasını istemeyen Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın’a sert ifadeler kullanmıştı. takvim.com.tr de Kılıçdaroğlu'nun isim vermeden tarif ettiği gazetecinin Soner Yalçın olduğunu yazmıştı. Kılıçdaroğlu’nun sözlerine Soner Yalçın’dan öyle bir cevap geldi ki... Ekrem İmamoğlu taraftarı olarak anılan Soner Yalçın, "Erdoğan gitsin de isterse devlet çöksün” dedi. Erdoğan fotoğrafıyla paylaşım sonrası Soner Yalçın da özellikle CHP'liler tarafından linç edildi.

Giriş Tarihi 15 Haziran 2022, 15:27 Güncelleme 15 Haziran 2022, 16:53
Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında isim vermeden hedef aldığı Soner Yalçın’ın tweeti sosyal medyada gündem oldu: Erdoğan gitsin diye devleti çökertmeyin

İÇİNDEKİLER

2023 seçimleri yaklaştıkça bırakın 6'lı masayı CHP bile kendi içerisinde bölünmeler yaşıyor. Bunun en net örneği de Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında baş gösterdi. Özellikle CHP medyasında bir ikiye bölünme yaşandı.

Adaylık savaşı öyle bir kızıştı ki CHP'nin yalan medyası olarak çalışan Sözcü gazetesinde Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde haberler görmeye başladık. Bunlara köşe yazarlarının yazıları da eklendi.

Sözcü yazarı Soner Yalçın, İmamoğlu'nun adaylık için ismi anılmaya başlandığı andan itibaren Kılıçdaroğlu aleyhinde yazılar yazmaya, Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını söylemeye başlamıştı.

İSİM VERMEDİ AMA SONER YALÇIN'I İŞARET ETTİ
Dün grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, isim vermeden Soner Yalçın'ı tarif ederek, "Son zamanlarda sureti kendinden menkul bazıları türedi. Bazıları gazeteci, bazıları araştırmacı olarak karşımıza çıkıyor. Kendisine muhalefet dersi Muhaliflik dersi bize verenler, şunu unutmasınlar; yahu biz daha ölmedik. Sizin ne mal olduğunuzu gayet iyi biliyoruz.

Muhalefet ahlakla yapılır. Bütün ahlaksızlar karşısında kalemini oynatmayan, yazı yazmayan, televizyona çıkıp konuşmayan adam bize muhalefet dersi veriyor. Biz kelle koltukta muhalefetimizi halkımız için sonuna kadar yapacağız" dedi. takvim.com.tr de dün o ismin Soner Yalçın olduğunu açıklayan bir haber yayınladı.

"ERDOĞAN GİTSİN DİYE DEVLETİ ÇÖKERTMEYİN"
Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri gündemdeki yerini korurken açıklamaları üzerine alınan Soner Yalçın'dan da yeni bir salvo geldi.

Yalçın, bugünkü köşe yazısında "Kimileri istiyor ki; iktidar gitsin de isterse devlet çöksün. Ekonomi programı başarısız olan her hükümet gidicidir. Zaten iktidarlar gelip geçicidir, kalıcı olan millettir. Bir devleti kurmak için bin sene ister, yıkmak için bir saat yeter.

Erdoğan gitsin diye devleti çökertmeyin." ifadelerini kullandı.Yalçın yazısından bir bölümü de Twitter hesabında Başkan Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafı ile paylaştı.

Başta CHP'liler Soner Yalçın'ı linç ederken, sosyal medyada gündem haline geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da muhalefet stratejisini tamamen "Erdoğan gitsin de, isterse devlet çöksün" üzerine kurduğu için eleştiriliyor. Sermaye karşıtı söylemi, iş dünyasını tehdit eden sözleri ile Soner Yalçın'ın tam da işaret ettiği yaklaşımın ana muhaleffeki temsilcisi durumunda.