takvim.com.tr HDP'nin, iyice CHP'nin içine girdiğini yazmıştı: İttifak ortağı HDP istedi Kılıçdaroğlu Özcan'ın ipini çekiyor

Son dakika haberleri... Son dönemdeki çıkışlarıyla gündeme gelen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiği öğrenildi. Tanju Özcan'ın daha önce HDP ile yaptığı tartışmalar da bilinirken Kılıçdaroğlu'nun bu hamleyi yapması dikkatlerden kaçmadı. takvim.com.tr'nin geçtiğimiz gün kulis bilgilerinden aktardığı haberde HDP'nin iyice CHP'nin içine girdiğini yazması ve 6'lı masadaki diğer ortakların durumdan rahatsız olduğunu aktarmıştı. Tanju Özcan'ın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ipinin çekilmesi de Kılıçdaroğlu'nun ortağı HDP'nin gönlünü yapmak istediği şeklinde yorumlandı.

Giriş Tarihi 14 Haziran 2022, 10:33 Güncelleme 14 Haziran 2022, 20:39
takvim.com.tr HDP’nin, iyice CHP’nin içine girdiğini yazmıştı: İttifak ortağı HDP istedi Kılıçdaroğlu Özcan’ın ipini çekiyor

İÇİNDEKİLER

Son dönemdeki çıkışlarıyla gündeme gelen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiği öğrenildi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şöyle dedi:

"Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından, bir süredir ortaya konulan tutum ve davranışlar Genel Merkezimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Tanju Özcan bu kapsamda Genel Merkezimiz tarafından pek çok kez sözlü olarak uyarılmıştır. Ayrıca, bir kadın hemşehrisi ile ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş ve 'uyarı' ile cezalandırılmıştır.

Tanju Özcan'ın 'uyarı' cezasının ardından, 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Bolu Belediye Meclisi toplantısında bir kadın belediye meclis üyesi ile girdiği diyalog, cinsiyetçi yorum ve sözleri Merkez Yönetim Kurulumuzun 13 Haziran 2022 tarihli toplantısında, kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Bu kapsamda; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, 'kesin ihraç' istemiyle 'tedbirli' olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir."

GERÇEK BAŞKA
İhraç isteminin Özcan'ın belediye meclisinde yaptığı rezillik olduğunu iddia edildi ancak gerçek başka...

HDP İYİCE CHP'NİN İÇİNE GİRDİ
takvim.com.tr geçtiğimiz gün kulis bilgilerinden derlediği bir haberle 6'lı masanın gizli ortağı olan HDP'nin iyiden iyiye CHP'nin içine girdiğini ve Kemal Kılıçdaroğlu ile sıkı bir pazarlığa giriştiğini yazmıştı. Hatta Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin desteğine karşılık HDP'nin işaret ettiği isimleri CHP listelerinden aday göstereceğinin konuşulduğu da ifade edilmişti.

HDP'Yİ MEMNUN ETMEK İÇİN ÖZCAN'IN İPİNİ ÇEKTİ
CHP'nin HDP ile yakınlaştığı ve Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti'ye karşı pazarlığa tutuştukları bilinirken Tanju Özcan'ın ihracının istenmesi de dikkat çeken bir diğer detay oldu. Öyle ki Özcan'ın HDP ile yaptığı tartışmalarda hafızalardaki yerini korurken Kılıçdaroğlu'nun bu hamleyi yapması, 'hem parti içinde gücünü artırmak hem de HDP'yi memnun etmek istedi' şeklinde yorumlandı.

ÖZCAN'I İHRAÇ TALEBİNDEN SONRA HDP'DEN İLK AÇIKLAMA
Kılıçdaroğlu'nun derin pazarlıklar nedeniyle partisiyle ilişiğini kesmek istediği Tanju Özcan haberinin ardından HDP kanadından ilk açıklama geldi.
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu "İnsan hakları savunucularıyla helalleşmek istiyorlarsa önce bu belediye başkanını ihraç etsinler" demiştik. Çok geç kaldılar. Aklın yolu birdir." dedi.

ÖZCAN İLE HDP KAVGAYA TUTUŞTU
Geçtiğimiz aylarda Bolu Belediyesi'nde çalışan temizlik işçisi Mahire Yentür'ün, HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştığı iddiasıyla işten çıkarıldığı ileri sürüldü. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise "Kararın kesin ve geri dönülemez" olduğuna dair bir açıklama yaptı. Özcan'ın bu açıklaması sonrasında kimi HDP'li vekiller, Özcan'a tepki gösterdi.

GERGERLİOĞLU İLE DE TARTIŞMA YAŞADI
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da, "Mahire Yentür, bir temizlik işçisi. Kürt vatandaş. Bolu Belediyesi'nden çıkarıldı. Suçu mu? Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaşmak!!! İşten çıkartılmakla kalınmadı, sosyal dışlama da yaşadı! Cevap vermek isteyene kulağımız açıktır." ifadelerini kullandı.

ÖZCAN HDP'YE SERT YÜKLENDİ: KANDİL'İN KİRALIKLARI
Tanju Özcan da, bu açıklamaların ardından Gergerlioğlu üzerinden tüm HDP'lilere resti çekti. Özcan, "Bana ırkçı, faşist diyenler şunu iyi bilsinler. Kürtler bu milletin asli unsurudur. Artık şunu hepiniz öğrenin; Kürtler sizin istediğiniz yöne çekebileceğiniz, sürekli ucuz siyasetinize alet edebileceğiniz bir grup değil, bu ülkenin asli unsurudur. Bana iftiralar atan ayrılıkçı, kimlik milliyetçileri, sözde milletvekilleri… Asla amacınıza ulaşamayacaksınız. Bahsi geçen personel Selahattin Demirtaş fotoğrafı paylaştığı için değil; hizmet kurumunda iş yerine sürekli siyaset yaptığı için işine son verildi…" dedi.

CHP'li Tanju Özcan, son olarak tehditler aldığını duyurdu. HDP Genel Merkezi resmi Twitter hesabını etiketleyen Özcan, "HDP'li bazı vekillerin provokasyonuyla çok sayıda haddini bilmez bölücünün tehdidine maruz kalıyorum. Eyy Kandilin kiralıkları; Tanju Özcan'ın herhangi bir kuldan korkacağını mı sanıyorsunuz!!!" diye yazdı.