Ünlü giyim markası Zara'dan skandal: Ekmeği ayaklar altına aldılar... Sosyal medya yıkıldı! Yıldız Tilbe'den büyük tepki

Ünlü giyim şirketlerinden biri olan Zara bir skandala imza atarak satışa sunduğu deri sandaletlerin görselinde ekmeği ayaklar altında kullandı. Skandal reklamın 'dünyada gıda ve buğday krizi yaşanacak' söylentilerinin arttığı bir dönemde yapılması manidar bulunurken Zara'ya tepki üstüne tepki yağdı. Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe de sosyal medyada duruma tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Yıldız Tilbe, "Allah size o Ekmeğin kırıntısını nasip etmesin" ifadeleriyle ünlü markaya tepkisini dile getirdi.

Giriş Tarihi 12 Haziran 2022, 09:34 Güncelleme 12 Haziran 2022, 13:50
Ünlü giyim markası Zara’dan skandal: Ekmeği ayaklar altına aldılar... Sosyal medya yıkıldı! Yıldız Tilbe’den büyük tepki

İÇİNDEKİLER

İspanyol Inditex grubunun bir markası olan ünlü giyim şirketi Zara skandal bir reklama imza attı.

ZARA'DAN SKANDAL: EKMEK AYAKLAR ALTINA ALINDI
Zara Almanya'da internet sitesinden satışa sunduğu deri sandaletlerin görselinde ekmekleri kullandı. Ekmekler sandaletlerin altında gösterilerek adeta ayaklar altına alındı.

MANİDAR ZAMANLAMA
Skandal reklamın 'dünyada gıda ve buğday krizi yaşanacak' söylentilerinin arttığı bir dönemde yapılması manidar bulundu. Son olarak gıda krizine ilişkin Londra merkezli The Economist dergisi de felaket senaryoları çizmişti. The Economist'in kapak görselinde buğday başaklarını kuru kafa simgesi üzerinden temsil edilirken dünyanın Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle bir gıda krizine sürükleneceğine değinilmişti.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI
Ekmeğin ayaklar altında gösterildiği rekmala sosyal medyadan tepki yağdı. Kimi kullanıcılar yapılanın saygısızlık olduğunu ifade ederken kimi kullanıcılar ise gıda krizi söylentilerinin yaşandığı dönemde böyle bir reklamın masum olmayacağına dikkat çekti. 'Zara Haddini Bil' etiketiyle Twitter'da binlerce paylaşım yapıldı.

YILDIZ TİLBE: ALLAH SİZE O EKMEĞİN KIRINTISINI NASİP ETMESİN
Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe de sosyal medyada duruma tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

Yıldız Tilbe, "Allah size o Ekmeğin kırıntısını nasip etmesin" ifadeleriyle ünlü markaya tepkisini dile getirdi.

Tilbe bir de, "Kapansın Zara kendi memleketine gitsin , Allah orda versin cezalarını bize bulaştırmasın." tepkisinde bulundu.

İşte o tepkilerden bazıları;

TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURDU
Sosyal medyada Zara'ya tepkiler dinmedi. Atılan tweetlerle 'Zara Haddini Bil' etiketi Türkiye gündeminde ilk sıraya yerleşti.