Bakan Mahmut Özer'den lisede Kur'an-ı Kerim'e tekme skandalıyla ilgili flaş açıklama! Liselilerin Kur'an'a tekmesine Ekşi Sözlük trolleri şakşak yaptı

Son dakika haberi... Antalya Serik'te bulunan bir lisede Kur'an-ı Kerim'e tekme atan lise öğrencisinin görüntüleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Kutsal kitaba yapılan saygısızlık büyük tepki toplarken, Ekşi Sözlük denilen lağım çukurunda ise birçok provokatör Kur'an-ı Kerim'e tekme atılmasına sahip çıktı. Yaşanan gelişmelerin ardından Antalya Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yaptığı açıklamada "Kutsalımıza, Kur'an-ı Kerim'e, kutsal kitabımıza böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Biz MEB olarak devletiyle milletiyle barışık, milletin değerlerini içselleştirmiş bir gençlik yetiştirmek için uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 07 Haziran 2022, 09:51 Güncelleme 07 Haziran 2022, 15:25
Bakan Mahmut Özer’den lisede Kur’an-ı Kerim’e tekme skandalıyla ilgili flaş açıklama! Liselilerin Kur’an’a tekmesine Ekşi Sözlük trolleri şakşak yaptı

İÇİNDEKİLER

Antalya Serik'teki bir lisede öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'e yaptığı saygısızlık olay yarattı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, bir öğrenci Kuran-ı Kerim'i havaya atarken diğer öğrenci Kuran-ı Kerim'i kullanarak röveşata atıyor. Başka bir öğrenci ise o anları cep telefonuyla kaydediyor.

KUR'AN-I KERİM'E BÜYÜK SAYGISIZLIK
Kuran-ı Kerim'in tavandan sekip yere düştüğünü gören öğrencilerin gülüştüğü duyuluyor. Görüntülerin sosyal medyaya yansımasıyla öğrencilerin yaptığı saygısızlık büyük tepki çekti.

BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI
O anlarda Kur'an-ı Kerim'in tavandan sekip yere düştüğünü gören öğrencilerin gülüştüğü duyuluyor. Konuyla ilgili olarak Antalya Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığınca konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, "Bir lisemizde öğrencilerin sınıfta Kur'an-ı Kerim'e yönelik kabul edilemez davranışlarda bulunduğuna ilişkin sosyal medyaya yansıyan olayla ilgili öğrencilere disiplin işlemleri başlatılmıştır. Bu konuda ivedilikle Bakanlık müfettişi görevlendirilerek inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma süreci Bakanlığımızca yakinen takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER'DEN LİSEDEKİ SKANDALLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Antalya'daki bir lisede Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık görüntülerine ilişkin, "Kutsalımıza, Kur'an-ı Kerim'e, kutsal kitabımıza böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil." dedi.

Bakan Özer, Adıyaman Valiliğini ziyaret ederek, basın mensuplarıyla buluştu.

"BİZ MEB OLARAK DEVLETİYLE MİLLETİYLE BARIŞIK DEĞERLERİ İÇSELLEŞTİRMİŞ NESİL YETİŞTİRMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ"
Bir gazetecinin bir okulda dansöz oynatıldığı iddiasını ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlığı hatırlatması üzerine Özer, şöyle konuştu: "Böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Hem Valiliğimiz gerekli incelemeleri başlattı hem de biz MEB olarak müfettişimizi gönderdik. Gerekli olan her türlü incelemeyi yapacağız. Cumhuriyet Başsavcılığı da gerekli soruşturmayı başlattı. Biz MEB olarak devletiyle milletiyle barışık, milletin değerlerini içselleştirmiş bir gençlik yetiştirmek için uğraşıyoruz. Bu uğraşımızı verirken, bu şekilde yaklaşımı, kutsalımıza, Kur'an-ı Kerim'e, kutsal kitabımıza böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Gerekli hassasiyetle süreci takip edeceğiz, gerekli cezayı vereceğiz. Eğitim sistemimiz çok büyük bir sistem. Bundan sonraki süreçte de buna benzer muhtemel vakaları önleyebilmek için çalışacağız. Gençlerimizin özellikle sadece kutsala değil, doğaya, çevreye, insana saygılı ve Türkiye'nin hedeflerini, bölgede ve dünyada iktidar sahibi bir ülke olma yolunda ilerlerken ona uygun şekilde gençliği nasıl yetiştiririz, bunun için eksiklikler nelerdir, neleri yapmamız gerekir, bununla ilgili bu ay içerisinde organizasyon yapıp bunları çok kapsamlı şekilde masaya yatıracağız."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ
Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan "Serik'te Kur'an-ı Kerim'e tekme atıldı" yönündeki paylaşımlar üzerine, açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "İlimiz Serik Atatürk Anadolu Lisesinde öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'e tekme atmaları sonucu başlatılan çok yönlü soruşturma neticesinde öğrencilerin kimlikleri tespit edilmiş, Cumhuriyet Savcılığınca işlemlere başlanmış ve adli süreç devam etmektedir."

Açıklamada, idari olarak ise öğrencilerle ilgili disiplin işlemlerinin başlatıldığı, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitim müfettişi görevlendirildiği belirtildi.

EKŞİ SÖZLÜK İSİMLİ LAĞIM ÇUKURU SAHİP ÇIKTI
Lise öğrencilerinin yaptığı skandal harekete İslam düşmanlarının adeta yuvası haline gelen Ekşi Sözlük isimli lağım çukurunda sahip çıkıldı. Söz konusu İslam inancı ve kutsal değerler olunca fikir ve ifade özgürlüğü kisvesi altında değerlere kin kusulan Ekşi Sözlük'te bazı kullanıcılar, Kur'an-ı Kerim'e atılan tekmeyi normalleştirmeye çalıştı.

İŞTE EKŞİ SÖZLÜK'TE YAPILAN SKANDAL YORUMLARDAN BAZILARI




TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN