FETÖ'nün emniyet ve askeri mahrem yapılanmasına operasyon: 8 şüpheli yakalandı!

Son dakika haberi! Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, ülke genelinde toplam 8 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 06 Haziran 2022, 09:55 Güncelleme 06 Haziran 2022, 10:31
FETÖ’nün emniyet ve askeri mahrem yapılanmasına operasyon: 8 şüpheli yakalandı!

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanlığı, Hatay ve Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "emniyet ve askeri mahrem" yapılanmalarına yönelik 2 operasyonda 8 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, FETÖ'nün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar sonucunda, Hatay ve Kütahya'da 2 ayrı operasyon düzenlendi.

Hatay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, örgütün sözde "askeri mahrem yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen ve ankesörlü/kontörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edilen eski askeri okul öğrencisi 8 şüpheliden 3'ü yakalandı.

Kütahya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen operasyonda ise FETÖ'nün "emniyet ve askeri mahrem yapılanmalarında mahrem sorumlu" olarak faaliyette bulunduğu değerlendirilen ve ifade teşhislerde adı geçen 2 aktif memur, 1 aktif öğretmen ve 2 özel sektör çalışanı 5 şüpheli gözaltına alındı.

Firari 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN