Başkan Erdoğan "Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması"nda konuştu: Sigara çok acımasız

Başkan Erdoğan, bir kez daha üstüne basa basa açıkladı: Sigara çok acımasız. Mücadelemizi tüm tütün ürünlerini kapsayacak şekilde genişleterek sürdürüyoruz.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2022 Güncelleme 01 Haziran 2022, 06:58
Başkan Erdoğan Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşmasında konuştu: Sigara çok acımasız

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması"nda konuştu:
Tütün salgını, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer alıyor. Bu nedenle en büyük küresel sağlık tehdidi...
Dünyada her yıl 7 milyon, ülkemizde 100 bin insan tütün kullanımına bağlı hastalıklardan ölüyor. Maalesef bu salgınla mücadelede henüz arzu ettiğimiz yerde değiliz.
Hükümetimizin sağlık ve gençlik politikalarını insan vücuduna zararlı ürünlerin kullanımı ile mücadele eksenli olarak sürdürdük.
Nargile, puro, elektronik sigara gibi ürünlere yönelenlerin olduğunu biliyoruz. Mücadelemizi bağımlılığa yol açan her türlü maddeyi kapsayacak şekilde sürdürüyoruz.
Biz, milletimizi, insanımızı çok seviyoruz. Onun için de gerçekten sigara içiyorsa diyoruz ki 'Seni sevdiğimiz için gel sigarayı bırak.' Eğer elinde sigara varsa, paketi almaya yelteniyorum bir Cumhurbaşkanı olarak.



EYVAH ARDA!
Başkan Erdoğan, davetliler arasındaki FB'li Arda Güler'e "Milli Takım'a çağrıldın galiba?" dedi. Genç yıldız ise "Sakatlığım var Cumhurbaşkanım, kalçamda" cevabını verdi. Erdoğan, "Eyvah!" diyerek futbolcuya sıhhat diledi.



ANNEM KANSER OLDU
Oyuncu Berat Efe Parlar da programa katıldı. Yıllar önce ziyaret ettikleri Başkan Erdoğan'ın annesine sigarayı bırakması gerektiğini söylediğini, ancak annesinin alışkanlığına devam ettiğini aktardı. Şu an kanser hastası olan annesine doktorun ilk sorusunun "Sigara içiyor musun?" olduğunu belirtti. Herkesi sigaradan uzak durmaya çağırdı.



SİGARA ÇOK ÇOK ACIMASIZ
Erdoğan, "Elektronik sigaranın da diğerindenfarkı yok. Çok acımasız, aslında zarar vermeye devam ediyor. Nargile de aynı şekilde çok zararlı. Bunlara inşallah fırsat vermeyeceğiz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN