Son dakika: CHP'nin mitingiyle ilgili sinsi uyarıda bulunan ABD'nin ülkesinde vatandaşına nasıl davrandığını biliyoruz

ABD Büyükelçiliği’nin CHP’nin hafta sonu Maltepe’de düzenleyeceği mitinge yönelik algı kokan uyarısını köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Şebnem Bursalı, “Aynı ABD'nin, kendi ülkesinde kendi vatandaşının yaptığı gösterilerde herkesin gözü önünde, sokak ortasında kendi vatandaşının boynunu kırarak öldürmesi, sokak ortasında kendi vatandaşına silah sıkarak öldürmesi örnekleri herkesin malumu!” dedi.

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2022, 08:55 Güncelleme 23 Mayıs 2022, 09:38
Son dakika: CHP’nin mitingiyle ilgili sinsi uyarıda bulunan ABD’nin ülkesinde vatandaşına nasıl davrandığını biliyoruz

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce erken seçim tartışmalarını gündeme getirerek 'Milletin Sesi' adını verdiği mitinglere başlayacağını duyurmuştu. Kılıçdaroğlu Mersin'de yaptığı tek mitingin ardından hava şartlarıyla ertelendiğini iddia ettiği mitinglerin 21 Mayıs'ta kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

MİTİNG YERİ DEĞİŞTİ
Bursa'da yapılması beklenen mitingin yerinde de değişiklik yapıldı. Yargıtay tarafından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki hapis cezasının onanmasının ardından Kılıçdaroğlu bu bahaneyle miting için İstanbul'u seçti.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN SİNSİ UYARI
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği, CHP'nin 21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Maltepe'de yapacağı miting nedeniyle internet sitesinde, Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik ilginç bir uyarıda bulundu.

Konuyu köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Şebnem Bursalı, "Tam bir akıl tutulması örneği ABD'nin bu tutumuna karşın, sokak gösterilerinde müdahale yerine göstericileri konuşarak ikna etmeye en güzel örnek olan Türkiye'de, muhalefetin iktidar baskısı altında miting yaptığı izlenimi verme gayretine kim inanır?" dedi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ