Muhalefetin İmamoğlu-Kılıçdaroğlu kavgası çirkinleşti! TİP'li Ahmet Şık'ın Kılıçdaroğlu için "Alevi" çıkışı tartışma yarattı

Muhalefetin 2023 yarışı giderek raydan çıkıyor, her geçen gün daha da çirkin bir hal alıyor. Son olarak Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili "Alevi" hatırlatması olay oldu. Ahmet Şık, "Kemal Kılıçdaroğlu'nın, Alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi. Ahmet Şık'ın yarattığı tartışma muhalifleri birbirine düşürdü.

Giriş Tarihi 20 Mayıs 2022, 14:28 Güncelleme 20 Mayıs 2022, 15:38
Muhalefetin İmamoğlu-Kılıçdaroğlu kavgası çirkinleşti! TİP’li Ahmet Şık’ın Kılıçdaroğlu için Alevi çıkışı tartışma yarattı

İÇİNDEKİLER

2023 seçimleri yaklaşırken muhalefet cephesinde kasetler, komplolar, itibar suikastları havada uçuştu. Tüm bu kavgaların çirkinlikte zirve yaptığı bir olay yaşandı.

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın konuğu oldu.




KILIÇDAROĞLU İÇİN "ALEVİ" TARTIŞMASI
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili konuşan Ahmet Şık, "Kemal Kılıçdaroğlu'nın, alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. " ifadelerini kullandı.

Ahmet Şık'ın bu sözleri sosyal medyada tepki gördü.

Mustafa Dönmez, Ahmet Şık'ın sözleriyle ilgili, "Bizim sol mahalleden, Kılıçdaroğlu, istismara açık Alevi kimliğini unutup CB adayı olarak Erdoğan'ın önüne çıkmamalı, türü lakırdıları duyunca üzülüyor insan. 1)Buradan bir uyarı sola düşmez, had bilmeli. 2) KK, bunun istismarını hesap etmeyecek kifayetsiz muhteris biri midir?
İnsaf!"
ifadelerini kullandı.

CHP eski milletvekili Hüseyin Aygün ise, "Ahmet Şık'ın açıklaması, Alevilere yönelik ayrımcılığın parlamento ve siyaset alanında meşrulaşmasına katkı sağlar.. Bu, Erdoğan'ın söyleyebileceği bir sözdü. Oysa Ahmet'in dayısı, Aleviler için canını esirgememişti.. Malum liberallerle yakın diyaloğun acı bir meyvesi bu. Yazık.." diye yazarak sosyal medyada tepkisini gösterdi.

CHP üyesi Çağla Biçer de "Ahmet Şık'ın Ruşen Çakır programınının ortalarında "Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için bizler için değil elbette bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerekiyor" sözünü hayretle ve hatta şoka girerek dinledim. Söyleyeceğim bu kadar." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN