Ekrem İmamoğlu'nun fişini çektiler! Nihat Genç bombaladı: Oda TV'nin gazıyla buraya kadar

CHP'deki adaylık kavgasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile açıktan savaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz turu sonrası yandaşları ile girdiği tartışma sonunda büyük bir yara aldı. Kendisini destekleyenleri PR maskesiyle idare eden İmamoğlu'nun krizle karşı karşıya kalınca yaptığı hareketler destek kaybetmesine sebep olurken eleştiri üstüne eleştiri aldı. Muhalif tavrıyla bilinen Yazar Nihat Genç İmamoğlu'nun bir balon olduğunun kendisini destekleyenler tarafından da artık görüldüğünü ima ederek sert ifadeler kullandı. İmamoğlu'nun, Soner Yalçın'ın sahibi olduğu operasyon medyası Oda TV'nin gazıyla buralara kadar geldiğini belirten Nihat Genç, "Ders olsun: Nasreddin Hoca, eşeğine ters binince, şöyle der: 'Allah Allah burada bir baş vardı .öt olmuş!'" dedi. Öte yandan Meseleyi köşesine taşıyan Sabah Gazetesi Yazarı Mevlüt Tezel, CHP'nin içinde bir Survivor yarışı yaşandığı söyledi. İmamoğlu'nun fişini çeken CHP yandaşı yazarlar da oldu. Korkusuz Yazarı Ahmet Takan ve Cumhuriyet Yazarı Mustafa Balbay, İmamoğlu'nun adaylık iddiasını kaybettiğini belirterek "kendi kendisini tasfiye etti" imasında bulundu.

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2022, 09:16 Güncelleme 10 Mayıs 2022, 10:53
Ekrem İmamoğlu’nun fişini çektiler! Nihat Genç bombaladı: Oda TV’nin gazıyla buraya kadar

İÇİNDEKİLER

CHP'deki adaylık kavgasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile açıktan savaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz turu sonrası yandaşları ile girdiği tartışma sonunda büyük bir yara aldı.

'ASIL SEN YOLUMDAN ÇEKİL' MESAJI
Kılıçdaroğlu'nun 'yolumdan çekilin' çıkışı sonrası Karadeniz turuna çıkan İmamoğlu'nun bu hamlesi 'Asıl sen yolumdan çekil' mesajı olarak yorumlanırken İmamoğlu'nun İsmail Saymaz, Özlem Gürses, Gülşah İnce, Ertuğrul Özkök, Nagehan Alçı ve Akif Beki'den oluşan gazeteci grubuyla verdiği poz yandaşlarının tepkisini çekti.

YANDAŞLARI BİR BİR OTOBÜSTEN ATLADI
Fazıl Say, Gökhan Özoğuz ve Atilla Taş gibi sanatçı kimlikler İmamoğlu'na verdikleri destekleri geri çekeceklerini ifade etti..

Sonraki süreci yönetemeyen İmamoğlu ve sözcüsü Murat Ongun kendisini eleştirenleri yaylım ateşine tuttu. Ongun'un "200-300 kişiler ciddiye almıyoruz" çıkışının ardından Ekrem İmamoğlu'nun "Vız gelir tırıs gider" sözleri ipi kopardı.

Kendisini destekleyenleri PR maskesiyle idare eden İmamoğlu'nun krizle karşı karşıya kalınca yaptığı hareketler destek kaybetmesine sebep olurken eleştiri üstüne eleştiri aldı.

NİHAT GENÇ BOMBALADI: ODA TV'NİN GAZIYLA BURAYA KADAR
Muhalif tavrıyla bilinen Yazar Nihat Genç İmamoğlu'nun bir balon olduğunun kendisini destekleyenler tarafından da artık görüldüğünü ima ederek sert ifadeler kullandı.

Her fırsatta İBB Sözcüsü Murat Ongun'un, Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Oda TV'yi fonladığını ima eden Nihat Genç, Ekrem İmamoğlu'nun da buralara kadar Oda TV'nin gazıyla geldiğini ve artık patladığını söyledi.

Genç şunları söyledi:

"(Allah korusun) İBB'ye radyasyon bombası atılsaydı İmamoğlu bu kadar ağır rezil olmazdı! Bu itibarla, Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök ve Akif Beki vs.'ye, zehir kusan kişilikleriyle İmamoğlu bombasını patlatıp muhalefetin 'akıllanmasını' sağladıkları için teşekkürü borç bilirim!

"DİYARBAKIR'DA RENKLİ PKK TABUTLARIYLA, İSVİÇRE TATİLLERİNDE, RAKS EDİRDİN, NE OLDU?"
Sayın İmamoğlu, karda kışta büyükelçilerle, Diyarbakır'da renkli PKK tabutlarıyla, İsviçre tatillerinde, RAKS EDİRDİN, ne oldu? Hem PKK'yı hem Süleymancıları hem Atatürkçüleri hem Fetöcüleri 'değdirmeden' idare edip taşımak, vallahi, senin işin de çok zordu kardeş!

'KAHRAMANLARI' 'KELOĞLAN' ÇIKTI!
Üç yıl önce, İmamoğlu'nu destekleyin ama saygınlığınızı koruyun biat etmeyin, II. Atatürk gibi ağır laflar etmeyin, diye yalvardım ve kırk yıllık arkadaşlarım dahil Sözcü, Cumhuriyet, Halk TV nicesi şahsımı linç etti ve sonunda dediğimiz, 'kahramanları' 'Keloğlan' çıktı!

"ODA TV GAZIYLA BURAYA KADAR"
Sayın İmamoğlu, ODA TV gazıyla buraya kadar, sonunda, satın alamadığınız ya da hizaya getiremediğiniz tek yazar N.Genç'ten yazar kime denir öğrendin mi? Ders olsun: Nasreddin Hoca, eşeğine ters binince, şöyle der: 'Allah Allah burada bir baş vardı .öt olmuş!'"

SURVİVOR CHP: ELENEN GİDİYOR
Meseleyi köşesine taşıyan Sabah Gazetesi Yazarı Mevlüt Tezel ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ekrem İmamoğlu'nun böyle bir hataya düşeceğini tahmin ederek sabırla Karadeniz gezisini takip ettiğini ve CHP'nin içinde bir Survivor yarışı yaşandığı söyledi. Tezel, "Adayı son terk eden de İmamoğlu oldu. Bundan sonra Şişli ya da Beşiktaş'ta belediye başkanlığına aday gösterilmesi bile İmamoğlu için bir başarıdır." ifadelerini kullandı.

Tezel'in konuya ilişkin yazısı şu şekilde:
"Ekrem İmamoğlu'nun canlı bomba gibi kendisini yok etmesinden sonra başta CHP'liler olmak üzere muhalif cephede Kemal Kılıçdaroğlu en makul Cumhurbaşkanı adayı olarak görülmeye başlandı. Oysa Kılıçdaroğlu, anketlerde İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın çok gerisindeydi.
İmamoğlu, Karadeniz gezisine çıkmadan önce mutlaka Kılıçdaroğlu'ndan izin almıştır. Kurt siyasetçi Kılıçdaroğlu da "Tabii Ekrem'cim Karadeniz'deki oylarımızı artırmalıyız" diyerek ona keyifle izin vermiş olmalı.
Kılıçdaroğlu, daha İstanbul'da kendini kanıtlamadan Cumhurbaşkanlığı'na oynayan İmamoğlu'ndaki kibri görmüş olmalı ki, rakibinin hata yapmasını sabırla bekledi.

Ve İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nu yanıltmadı. Önce Fenerbahçe camiasıyla, Koç Ailesi ile kavga etti. En büyük destekçileri olan sosyal medya ahalisini ve CHP seçmenini çantada keklik gördü. Onları umursamadı, "Vız gelir, tırıs gider" dedi "Akıllı olun" diye parmak salladı. Yarım yamalak özür diledi. Hata üstüne hata yaptı.
Aslında CHP'de yaşananlar Survivor yarışmasını hatırlatıyor. Kendine güvenen risk alıyor ve sonunda kaybeden adayı terk ediyor.

ADAYI SON TERK EDEN
Adayı son terk eden de İmamoğlu oldu. Bundan sonra Şişli ya da Beşiktaş'ta belediye başkanlığına aday gösterilmesi bile İmamoğlu için bir başarıdır.
Ümit Özdağ'ın Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı adayı göstermesinde Kılıçdaroğlu'nun payı var mı bilmiyorum. Ancak Özdağ bu hamlesiyle Yavaş'ı sürekli "Ben aday olmak istemiyorum" diyen adam konumuna soktu!

Sürekli seçim kaybetmesine rağmen Kılıçdaroğlu'nun kongreler partisi CHP'de uzun yıllardır koltuğunu koruyabilmesi aslında bir başarı öyküsü.
Evet, Önder Sav'ı, Haluk Koç'u, Süheyl Batum'u, Mustafa Sarıgül'ü, büyük risk alarak Muharrem İnce'yi ve İmamoğlu'nu oyun dışı bırakmış bir siyasetçiden bahsediyoruz. Üstelik Kılıçdaroğlu, son rakibi İmamoğlu'nu kendine destekçilerine linç ettirerek bunu başardı.
Dostlar, Romalılar, kardeşlerim söyleyin buna üst düzey siyasi zekâ denmez mi? Kurt siyasetçi emin adımlarla hedefine ilerliyor!"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

CHP'YE YAKIN YAZARLAR DA FİŞİNİ ÇEKTİ
Korkusuz Yazarı Ahmet Takan, "İmamoğlu, bundan sonra CHP Genel Başkanı olabilir mi?.. Ekrem İmamoğlu, bundan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olabilir mi?…" sorularını sorarak üçüne de hayır yanıtını verdi.

Takan, "Evin danası öküz olmaz" başlığıyla kaleme aldığı yazısında bir hikaye anlatarak meseleyi şöyle özetledi:

"Bir köylünün bir oğlu varmış. Kara kuru bu oğulcuğunu 'Kara Mehmet' diye çağırırmış. Çocuk büyümüş ve babası da oğlunu okusun diye medreseye yollamış. Çocuk da okumuş, yazmış ve kadı olmuş. Olmuş olmasına ama, ne vakit oğlundan söz açılsa babası:

"Bizim Kara Molla…" dermiş.

Böyle demesinin yanlış olduğunu söylemişler. Fakat duymamış. "Hiç değilse 'Mehmet Efendi' de" demişler. Aldırmamış…

"O benim gözümde hâlâ Kara Mehmet'tir, ev danası tosun olmaz!" demiş.

İmamoğlu'nun otobüsünden neşe ile sırıtan o malum isimlerin gazeteci olmadığı ıskalandı. Faydasız bir tartışma yürütüldü. Ekrem İmamoğlu ve basın sözcüsünün eleştirilere verdiği buram buram enaniyet kokan yanıtlarından sonra bir yandaş da "davet etse de gitmem" demez mi… Yazık oldu Ekrem İmamoğlu'na!..

Aslında benim sözüm meslektaşlarıma;

Gazeteciliğe başladığım günlerde, meslek büyüklerimden "kulağına küpe olsun" diye ilk şu nasihati almıştım;

"Ankara gazetecisi olacaksın. Hangi alanda uzmanlaşırsan uzmanlaş, yolun mutlaka siyasetçilerle kesişir. Mesleğin ileri aşamalarında hangi siyasi parti e uzmanlaşırsan veya nereye bakarsan bak, sakın ha, bizim evin danası olma!"

35 yılı aşkın meslek hayatımda evin danası konumunda nice yetenekli gazetecilerin harcandığını, liderle ve partisi ile beraber yürüyen nice meslektaşlarımın bir daha hatırlanmamak üzere kayıp olup gittiğine tanıklık ettim. O yüzden "Ey Ekrem İmamoğlu… Biz sana bunun için mi destek verdik" diye yazan çizenlere çok üzüldüm. Bilmem anlatabildim mi… Gazeteci, evin danası olmaz!..

Gelelim Ekrem İmamoğlu'na… Çok fazla derin analize gerek yok… Ekrem İmamoğlu, ayağına sıktı… Kendini hızarın önüne attı…

Ekrem İmamoğlu, bundan sonra Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi?.. Ekrem İmamoğlu, bundan sonra CHP Genel Başkanı olabilir mi?.. Ekrem İmamoğlu, bundan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olabilir mi?…

Bana sorarsanız; üçünü de kaybetti!..

Ne diyelim?.. Bunda da vardır bir hayır!.

Cümle alem, "Millet İttifakı'nda ne olacak?" diye bekleşirken, bir süredir doğal yollardan 'olmayacaklar' gösteriliyor!.."

CUMHURİYET YAZARI MUSTAFA BALBAY İMAMOĞLU: KENDİ KENDİNİ TASFİYE ETTİ
Cumhuriyet Yazarı Mustafa Balbay da İmamoğlu'nun kendi bacağına sıktığını ima etti.

Balbay'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"İmamoğlu halen belediye başkanlığı yapan parti büyükleriyle de diyalog halinde. Düşünce alışverişi, çerçevesinde onlarla yaptığı değerlendirme üç madde halinde özetlenebilir:

1- Ben cumhurbaşkanı adayı olmak istemiyorum. Aday gösterilmek istiyorum.

2- Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa, ondan daha çok çalışacağım.

3- 6'lı masanın adaylık konusunda alacağı karara sonuna kadar uyacağım. Saygı duyacağım.

Bize göre İmamoğlu'nun yol haritası bu.

***

Şimdi gelelim yazının başında paylaştığımız söze ve güncel tartışmalara.

İmamoğlu'nun yüksek özgüveni yukarıda özetlediğimiz yol haritasına zarar veriyor.

İletişim biliminde genel kabul gören yaklaşım şudur:

Eğer size bir kişi kısa sürede, olağan olmayan şekilde tepki verdiyse, o an bin kişi bunu yapmak istemiş demektir.

Yani tepki verenin sayısına dayalı bir yorum yapmamak gerekir.

Gazeteciler, gazetecilik ne yazık ki kutuplaşmanın bir parçası haline geldi. Yeni iktidarlardan beklenti, başta medya olmak üzere tüm alanlarda kutuplaşmanın ortadan kaldırılması. Ancak bunun yolu çağrılan gazetecileri uçaktakiler-otobüstekiler diye ayırmak değil. Mesleğimizin ilk yıllarında Özal bunu çok yapardı. Bir kısmını özel uçağında götürür getirirdi. O dönem gazeteciler ikiye ayrılırdı:

Uçan gazeteciler, sürünen gazeteciler!

Şu karşılaştırma çok abartılı olmaz:

Erdoğan 1996'da Siirt'e niçin gittiyse İmamoğlu da 2022'de Rize'ye onun için gitti!

Şekli, nedenleri farklı olabilir ama özü benziyor!

Türkiye'de lider zor yetişiyor. Yetişirse de belediye başkanlığından yetişiyor. Genel merkezden yetişmesi zor. Çünkü genel başkanlar yanında güçlü kişi bulundurmuyor. Ya da o güçlü kişi tasfiye olmamak için olağanüstü özenle kendini ikincilleştiriyor.

Yükselen lider adaylarının bu anlamda kendini koruma ve geliştirme sorumluluğu var.

Son sözümüz de şu olsun:

Siyasette yükselen bir kişiyi kimse tasfiye edemez.

Kendisi hariç!"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN