İYİ Partili isimden CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turu için suç duyurusu! İBB kaynakları kullanıldı mı?

Son dakika haberleri... CHP'li İBB Başkanı'nın Karadeniz turu için İYİ Partili isimden şok bir hamle geldi. İYİ Partili Avukat Aydın Egemen, İmamoğlu'nun Karadeniz turu için suç duyurusunda bulundu. Egemen, suç duyurusunda "İstanbul Belediyesi kamu kaynaklarının kişisel siyasi faaliyetler kapsamında bir kuruş dahi sarf edilip edilmediğinin –bir bardak su dahi olsa- araştırılmasını, şayet tespit edilmesi durumunda kamu zararının giderilmesini saygıyla arz ve talep ediyorum” dedi. İmamoğlu için İstanbul'un Fatih'i olarak tanımlayan İYİ Partili Genel Başkanı Meral Akşener'in ne diyeceği ise büyük merak konusu oldu.

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2022, 08:59 Güncelleme 10 Mayıs 2022, 09:07
İYİ Partili isimden CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz turu için suç duyurusu! İBB kaynakları kullanıldı mı?

İÇİNDEKİLER

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turuna tepkiler durulmuyor. İmamoğlu'nun İBB'nin kaynaklarını kullanması İYİ Partili isimleri de kızdırdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'İstanbul'un Fatih'i' dediği İmamoğlu hakkında suç duyurusu geldi.

İYİ Partili Avukat Aydın Egemen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "Kamu kaynaklarını siyasi amaç ve saikle kullanma, görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Egemen, suç duyurusunda "Yazıktır ki, hukuk devleti ilkesi, kişilerden, kurumlardan, devleti yönetenlerden daha üst bir kavram olduğu unutulmuştur. Yani hukuk devleti kişiye, kuruma, partiye göre yoruma açık bir konu değildir. " ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun direkt olarak Karadeniz turunu kasteden Egemen, "İlgili tarihte Rize, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Fındıklı ve Artvin Arhavi, Hopa, Kemalpaşa ve Trabzon mitingi olarak kamuoyuna yansımış bir dizi siyasi faaliyetlerinde, İstanbul Belediyesi kamu kaynaklarının kişisel siyasi faaliyetler kapsamında bir kuruş dahi sarf edilip edilmediğinin –bir bardak su dahi olsa- araştırılmasını, şayet tespit edilmesi durumunda kamu zararının giderilmesini saygıyla arz ve talep ediyorum" dedi.