Son dakika: Başkan Erdoğan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i kabul etti

Son dakika... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i kabul etti. Erdoğan BM Genel Sekreteri Guterres'i kabulünde, Ukrayna ile Rusya arasında barışın tesisi için İstanbul Süreci'ni herkesin desteklemesi gerektiğini vurguladı. Guterres'in 26 Nisan'da Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 28 Nisan'da da Ukrayna'da Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşeceği açıklanmıştı.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2022, 15:59 Güncelleme 25 Nisan 2022, 18:34
Son dakika: Başkan Erdoğan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i kabul etti

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti.


"İSTANBUL SÜRECİ DESTEKLENMELİ"
Başkan Erdoğan BM Genel Sekreteri Guterres'i kabulünde, Ukrayna ile Rusya arasında barışın tesisi için İstanbul Süreci'ni herkesin desteklemesi gerektiğini vurguladı.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
BM Genel Sekreteri Guterres, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türkiye'nin Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesi için ortaya koyduğu diplomatik çabalara desteğini ve teşekkürünü ifade etti.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Guterres'in Ankara'yı ziyaretinin ardından yarın Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 28 Nisan'da ise Ukrayna'da Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşeceği açıklanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN