Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan Sezgin Tanrıkulu'na sert tepki: CHP HDP'lileşti

CHP'li Sezgin Tanrıkulu ittifak ortağı HDP'nin milletvekili Garo Paylan gibi skandal bir paylaşıma imza attı. Tanrıkulu yaptığı paylaşımda "107 yıl önce #24Nisan1915’te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul’da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara’ya sürüldü ve zorla kaybedildi” dedi. Bu paylaşımın ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan çok sert tepki geldi. Özdağ, partideki Atatürkçü isimlerin tek tek tasfiye edilerek partinin HDP-PKK çizgisine kaydırıldığını ifade etti.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2022, 00:00 Güncelleme 25 Nisan 2022, 01:44
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan Sezgin Tanrıkulu’na sert tepki: CHP HDP’lileşti

İÇİNDEKİLER

CHP'li Sezgin Tanrıkulu ittifak ortağı HDP'nin milletvekili Garo Paylan gibi skandal bir paylaşıma imza attı.

TEPKİ ÇEKEN SÖZLER
Tanrıkulu yaptığı paylaşımda "107 yıl önce #24Nisan1915'te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul'da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara'ya sürüldü ve zorla kaybedildi" dedi.

ATATÜRKÇÜ İSİMLER TASFİYE EDİLEREK CHP HDP'LİLEŞTİRİLDİ
Bu paylaşımın ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan çok sert tepki geldi. Özdağ, partideki Atatürkçü isimlerin tek tek tasfiye edilerek partinin HDP-PKK çizgisine kaydırıldığını ifade etti.

İşte Özdağ'ın o sözleri:

Eskiden olsa size neden HDP'de siyaset yapmıyorsunuz derdim. Ancak 2011'den buyana Atatürkçüleri tek tek tasfiye ettiniz ve CHP'yi HDP'leştirmeyi başardınız. Atatürk bu olanları görseydi, sizin bu yazdığınızı okusaydı çok üzülürdü. Siz Atatürk'ü üzdünüz, Zafer Partisi sizi üzecek