Başkan Erdoğan kadın cinayetlerinin önlemek için verilen büyük mücadeleyi belirterek KADES uygulamasını anlattı

Başkan Erdoğan, kadın cinayetlerini önlemek için büyük mücadele verdiklerini belirtti. Tek tuşla polise ulaşılabilen KADES uygulamasını, 3.5 milyon kişinin indirdiğini söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2022 Güncelleme 16 Nisan 2022, 06:58
Başkan Erdoğan kadın cinayetlerinin önlemek için verilen büyük mücadeleyi belirterek KADES uygulamasını anlattı

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, şiddet mağduru ailelerle iftarda bir araya geldi. Kadına şiddet konusunda mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Erdoğan, "Ülkemizi kadına şiddet ve kadın cinayetleri ayıbından kurtarmakta kararlıyız, amasız fakatsız mücadeleyi sürdüreceğiz. Nasıl oluyor da böyle bir toplumda kadın cinayetleri bu derece öne çıkabiliyor. Diğer pek çok mesele gibi bununda bir tek cevabı vardır. O da cehalettir" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: Kısa adı KADES olan uygulama, şiddet mağduru kadınlarımızın tek tuşla emniyetimize ulaşma ve hızla müdahale fırsatı veren dünya çapında takdir gören bir uygulamadır. Bu uygulamanın 5 ayrı dilde çevirisi yapılarak ülkemizdeki yabancı uyruklu kadınların da hizmet faydalanması temin edilmiştir. Geçtiğimiz 4 yılda bu uygulamayı indiren kişi sayısı 3,5 milyonu, ihbarda bulunanlar ise 360 bini geçmiştir. Erdoğan çifti, mağdur ailelerin acılarını bir kez daha paylaştı.



TARİHİ AÇILIŞ
Başkan Erdoğan, Ayasofya Fatih Medresesi'ni hizmete açtı. Tek parti dönemine sert çıktı: Tek parti zihniyetinin sabıkası kabarıktır. Ayasofya'yı müzeye çevirenler burayı da yıkmıştır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN