Son dakika: Başkan Erdoğan, Rusya lideri Putin ile telefonda görüştü! Putin'den Erdoğan'a teşekkür

Son dakika gelişmesine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüştü. Erdoğan, görüşmede, Rusya-Ukrayna heyetlerinin İstanbul’daki toplantısının olumlu ve yapıcı geçmesinin barışa dair ümitleri yeşerttiğini ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Putin de Rusya-Ukrayna müzakere heyetlerinin görüşmesine İstanbul’da ev sahipliği yapmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2022, 16:23 Güncelleme 01 Nisan 2022, 18:14
Son dakika: Başkan Erdoğan, Rusya lideri Putin ile telefonda görüştü! Putin’den Erdoğan’a teşekkür

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşı barışa çevirmek için sürdürdüğü diplomasi trafiği sürüyor.

ZELENSKİY'DEN SONRA PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan dün Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşme sonrası bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin salı günü İstanbul'da yaptığı toplantı ele alındı.

Erdoğan görüşmede, Rusya-Ukrayna heyetlerinin İstanbul'daki toplantısının olumlu ve yapıcı geçmesinin barışa dair ümitleri yeşerttiğini ifade etti.

ÇAĞRISINI YİNELEDİ: GELİN GÖRÜŞÜN BARIŞ GAYRETLERİ TAÇLANSIN
Tarafların sağduyulu hareket etmesinin ve diyaloğu sürdürmesinin önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i bir araya getirerek barış gayretlerini taçlandırmak istediklerini dile getirdi.

İSTANBUL TEŞEKKÜRÜ
Rusya Devlet Başkanı Putin de Rusya-Ukrayna müzakere heyetlerinin görüşmesine İstanbul'da ev sahipliği yapmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

BAŞKAN ERDOĞAN DUYURMUŞTU: PUTIN İLE GÖRÜŞECEĞİM
Başkan Erdoğan, "Dün Sayın Zelenskiy ile bir görüşmemiz oldu. Bugün de saat 16.00 gibi Sayın Putin ile görüşmemiz olacak. Her iki liderle de yapacağımız bu görüşmelerde, önce alt yapıda ön görüşmeler neticesinde varılan bir mutabakat diyeyim, bunun getirisini artık liderler bazında özellikle Kırım ve Donbass noktasında bir adımın atılması için bunu en üst düzeyde sayın liderlerle görüşmenin ve bu konuya da ev sahipliği yapabileceğimizi kendilerine ifade ettik." demişti.

DÜN ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya ve Ukrayna heyetlerinin salı günü İstanbul'da yaptıkları müzakere toplantısı ele alındı.



Başkan Erdoğan, görüşmede, Ukrayna ve Rusya müzakere heyetlerinin İstanbul'da gerçekleştirdikleri toplantının, sonuçları itibarıyla savaşın sonlanması ve barışın tesis edilmesi için yürütülen sürece anlamlı bir ivme kazandırdığını ifade etti.

PUTİN İLE TÜRKİYE'DE GÖRÜŞME TEKLİFİ
İstanbul'daki müzakereler sonrası gerginliğin azaltılması yönünde birtakım işaretlerin verilmesini önemli bulduğunu belirten Başkan Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bir araya getirme ve bu buluşmaya Türkiye olarak ev sahipliği yapma önerisini yineledi.

ZELENSKİY'DEN İSTANBUL TEŞEKKÜRÜ
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski de Ukrayna ve Rusya heyetlerinin görüşmesine İstanbul'da yaptığı ev sahipliğinden dolayı Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN