Başkan Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen müzakerelerin ardından övgü dolu sözler: Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebilir

Geçtiğimiz gün İstanbul tarihi bir görüşmeye ev sahipliği yaptı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Rusya - Ukrayna müzakerelerin ardından dünya basınınından da övgü dolu sözler geldi. Hollandalı bir gazetecenin kaleme aldığı yazıda barışın sağlanması konusunda yoğun çaba sarfeden Başkan Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebilir ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 30 Mart 2022, 20:02 Güncelleme 30 Mart 2022, 20:14
Başkan Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen müzakerelerin ardından övgü dolu sözler: Erdoğan’a Nobel Barış Ödülü verilebilir

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz gün İstanbul tarihi bir görüşmeye ev sahipliği yaptı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Rusya - Ukrayna müzakerelerin ardından dünya basınınından da övgü dolu sözler geldi.

DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE'DE
Büyük bir diplomatik başarıyla, Moskova ve Kiev yönetiminden temsilciler, ikinci kez Türkiye'nin arabuluculuğuyla İstanbul'da buluştu.

İstanbul'da gerçekleşen tarihi zirve, tüm dünyada geniş yankı uyandırdı.

Hollanda'nın yüksek tirajlı gazeteleri arasında yer alan Algemeen Dagblad'in baş haber sorumlusu Saskia Van Westhreenen de Türkiye'nin bu başarısına vurgu yapan bir makale kaleme aldı.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN DİPLOMASİ TRAFİĞİ DE ELE ALINDI
Makalede, Ukrayna-Rusya savaşının sona ermesi için Başkan Erdoğan'ın gösterdiği yoğun diplomasi trafiğine vurgu yaptı.

Başkan Erdoğan'ın girişimlerinden övgü dolu sözlerle bahsetti.

BAŞKAN ERDOĞAN'A NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ
Hollandalı gazeteci, makalesinde, "Ukrayna-Rusya Savaşının sona ermesi ve barışın sağlanması konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle Başkan Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebilir. Bu kimin aklına gelebilirdi?" ifadelerini kullandı.