Tevfik Göksu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun su zammı oyununu ifşa etti: Kendi kurduğu tuzağa düştü

Son dakika haberleri... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İSKİ'yi batırmaya çalışıyorlar' diyerek mağdur rolüne büründü. Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ise İBB'nin giriştiği zam oyununu tablolarla anlatarak ifşa etti. Göksu, "Kendi kurduğu tuzağa kendi düştü" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 25 Mart 2022, 22:08 Güncelleme 25 Mart 2022, 23:21
Tevfik Göksu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun su zammı oyununu ifşa etti: Kendi kurduğu tuzağa düştü

İÇİNDEKİLER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İSKİ'yi batırmaya çalışıyorlar' diyerek mağdur rolüne büründü.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu A Haber ekranlarına konuk oldu.

Göksu İBB'nin giriştiği zam oyununu tablolarla anlatarak ifşa ederek, "Kendi kurduğu tuzağa kendi düştü" ifadelerini kullandı.

İşte Mehmet Tevfik Göksu'nun İBB'nin zam oyununu ifşa ettiği o anlar;

Göksu şunları söyledi:

"Ey İstanbullular siz dedi suyu pahalı kullanıyorsunuz? Ben dedi suyu indireceğim, öyle mi peki. Buyur indirelim. Yüzde 50 suyu indirdik. Şimdi ne yapması lazım? İstanbullular suyu pahalı kullanıyor. Tamam. İndirelim, indirdik. Şimdi siyasetçi nedir? Herkesin sözünü tutması güzeldir ama bir siyasetçinin sözünü tutması en güzeldir. Çünkü siyasetçi aynı zamanda toplumda rol modellik görevi üstlenir.

BİR AY SONRA YÜZDE 80 ZAM İSTEDİ
Bir ay sonraki genel kurulda ne yaptı? Yüzde 80 su zammı teklifiyle geldi. Ya daha geçen ay siz dediniz ki; 'İstanbullular suyu pahalı kullanıyorsunuz? Bu pahalı kullandığınız suyu ben indireceğim.' İndirdik mecliste. Peki 1 ay sonra ne değişti ki siz yüzde 80 su zammı teklifiyle geldiniz? Ondan sonra çıkıp İstanbullulara öylesine basit öylesine gerçek sanki İstanbulluların aklıyla alay geçercesine, sanki İstanbulluların böyle seçimde ben sizi aldattım. Ben biliyordum İstanbul'un suyunun normal şartlarda seyrinde devam ettiğini. Şimdi buna geliyorum. O gün bugündür İstanbul'daki su meselesi devam ediyor.

Bugün bir yerde açıklama yapıyor. Gene İstanbulluları bir hilaf hakikatle aldatacağını düşünüyor. Bazen bakıyorum koskoca İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı denen kişinin ağzından hakikatlerin dışında cümleler duymak insanı insan olarak rahatsız ediyor. Hele hele İstanbul gibi ki İstanbulluları eskiden, ''aklı selim kalbi selim zevki selim'' insanlar olarak tarif ederlermiş. Böylesine güzel bir kent tarihin gizemini, tarihi arka planı olan, bizim medeniyet değerlerimiz açısından çok sembolik değeri olan bir kentin belediye başkanının İstanbulluları sadece siyası algı ve manipülasyona başvurması insanı çok ediyor.

Şimdi Mayıs 2019'da su 4 küsür lira. Geldiler dediler ki biz indirdik. Hemen gelir gelmez Mayıs 2019 ilk teklif suyun 4 lirada 6,52 çıkartılması. Biz o günkü TEFE TÜFE'yi hesaplayarak 5,56 yaptık. Ne zaman yaptık 2019 yılında. Sonra Eylül 2021 yılında tekrar teklif getirdi bize CHP 7,62. Yaklaşık 70 küsürlük artışla geldiler. Biz sonra gene TEFE TÜFE'yi hesaplayarak 6,55'te karar verdik. Metre küpünden bahsediyorum. Şimdi bugün çıkmış diyor ki, ''Bunlar İSKİ'yi batıracaklar''. Şimdi biz bu 6,55'e genel kurulda karar verdik. Sonra bi baktık ki bu 6,55 veto edilmiş. Oysa Danıştay'ın iştira at raporları var görüşleri var. Diyor ki genel kurulların aldığı kararlar başkanın onayına dahi sunulmaz. 6,55 veto edilmiş bugün diyor ki İSKİ'yi batıracaklar.

Peki sen suya 7,62 istemişsin biz 6,55 vermişiz genel kuruldan geçmiş. Oy birliğiyle geçmiş üstelik sen bunu veto ediyorsun. Hangi akla hizmetle ediyorsun. Bide geçen gün diyor ki bütün AK Partili ve MHP'li meclis üyelerini mahkemeye vereceğim. İSKİ'nin zararlarını tazmin edeceğim. Bende bir televizyon programın da dedim ki hodri meydan. İBB Başkanı bizi bir an mahkemeye vermeni bekliyoruz. Biz de gereğini yapacağız. Kurumu her ay zarar sokmuşsun. Beyefendi bu 6,56'yı beğenmeyerek veto etmiş. Sonra mesele geldi bir daha olağan üstü genel kurulu yapacağız. Bizimle görüşmek istediler. Bize söyle bir kurguyla geldiler. Hani CHP başkanı kapı kapı geziyor ya fatura zamlarından bahsediyor ya elektrik faturalarını ödemeyeceğim diyor ya. Şimdi bir taraftan genel başkanı zamlarla faturalarla kampanya yürütürken, kendisi de bir CHP'li belediye başkanı olarak suya zam yapan pozisyonda olmak istemiyor. Niye önünde bir kariyer planlaması var ya. Partisiyle ters düşememek için, çok akıllı ya… Sanki biz onun düşündüğü kurguları anlamayacak kadar acemiyiz. Ondan diyor ki ben bu işe karışmayayım siz partiler olarak su zammı teklif ediniz. Böyle bir şey olmaz dedim bende. Sonra illa teklifinizi getirin. Hayır biz tekiflimizi genel kurulda yaparız siz teklifinizi getirin bizde teklifimizi genel kurulda yaparız. Sonra genel kurul toplandı. Burada AK Parti, CHP Partisi tekliflerini versin tartışılmasın. Niye tartışılmasın? Sen İstanbullulara söz verdin. Dedin ki, ey İstanbullular siz pahalı su kullanıyorsunuz, ben gelir gelmez indireceğim. Sonra genel kurul toplandı. Toplanınca genel kurul CHP temsilcisi konuşma yapıyor. Biz diyor su zammı talebinde bulunmuyoruz.

Bende o zaman genel kurulda dedim ki meclis başkanına eğer su zammı talebinde bulunmuyorlarsa gündem bitmiştir. Toplantı gündemsiz kalmıştır toplantıyı dağıtın. Öyle deyince paniklediler. Sonra İSKİ'nin teklifini sundular. Bende dedim ki eğer AK Partinin teklifine evet ederseniz teklifi sunacağız. Biz teklifimizi sunduk…

AK Parti'nin ve MHP'nin teklifine 'ret' vereceklerini açıkladılar.

Şimdi bize nasıl bir teklifle geldiler. Bakın; göz göre göre İstanbulluyu aldatan öyle bir dil kullanıyorlar ki "Biz yüzde 50 teklif ile geldik" diyorlar. Bize ilk teklifleri suyun metreküpü şuanda 5.56 lira bize ilk teklifleri ne kadar biliyor musunuz? 10.74 yani yüzde 93.

Sonra baktılar ki bunun şeyi olmaz. Revize teklif ettiler önce bize böyle bir teklifle geldiler. Neden böyle bir teklif ile geliyorlar. 'AK Parti bu yüksek teklifi göre ayarlama yapar.' diyerek. Oysa bizim Meclis grubumuzun niteliği çok yüksek her biri kendi alanında uzman arkadaşlar. Her konuda çıkıp şurada size su meselesinde çevre meselesinde hukuk meselesinde saatlerce brifing verebilir. Bizim uzman heyetlerimiz var oturup çalışıyorlar.

YÜZDE 75 İLE YÜZDE 90 ÜZERİNDEN ZAM İSTEDİ
Sonra dediler ki; Suyun 5,56 olan fiyatını 9,60'a çıkaralım. Yani yüzde 72,6 artış. Bir de diyor ki; Her ay TEFE TÜFE koyacağım yetmiyor suyun kademesini değiştiriyor artı biz mayıs ayında 1 kural getirdik. '30 metreküpe kadar 2,5 metrede 0,5 metreküp su bedavadır. İnsani su kullanım hakkıdır.' Onu da kaldırıyor. Her ay zam yapacağım diyor ve kademeyi değiştiriyor bir de insani su kullanım hakkını 10 metreküp ile sınırlıyor. Yani getirdiği teklif yüzde 90. Artı yüzde 75. Yüzde 90 ile yüzde yüzde 75 arasında su zammı teklifi ile geldiler.

Biz de 'hayır' dedik. Bizim teklifimiz yüzde 43 yani 5.56 olan suyun metreküpü aziz İstanbullular bugün her yerde açıklaması var AK Parti İstanbul'u batırmak için su zammı vermiyor" Bizim genel kurulda sunduğumuz teklif yüzde 43. Bu teklifi yaptık.

Ama;

1- Her ay zam olmayacak

2- İnsani su kullanım hakkı devam edecek

3- Mevcut kademe devam edecek

"KENDİ KURDUĞU TUZAĞA DÜŞTÜ"
Biz bu teklifi yaptık. CHP 'hayır' deyince hemen dedik ki 'biz teklifi geri çekiyoruz.' Oyunları şuymuş; Bize tuzak kuruyorlar. Hani biz çok acemiyiz ya. AK Parti kendi teklifine evet diyecek suya zammı biz yapacağız. O da çıkıp diyecek ki; 'Suya zam yaptı AK Parti benim haberim bile yok' biz de teklifimizi geri çektiğimiz zaman İSKİ kaldı zamsız.

Kendi kurduğu tuzağa kendi düştü. Kendi kurduğu kumpasa kendisi düştü. Bugün de çıkmış diyor ki; 'AK Parti İSKİ'yi batırmak istiyor.' Asıl İSKİ'yi batırmak isteyen sensin."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN