Başkan Erdoğan, NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi için Brüksel'e gitti

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası diplomasi trafiğine hız veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere "TUR" uçağı ile saat 20.30'da Belçika'nın başkenti Brüksel'e hareket etti.

Giriş Tarihi 23 Mart 2022, 20:58 Güncelleme 23 Mart 2022, 20:59
Başkan Erdoğan, NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi için Brüksel’e gitti

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere özel uçak "TUR" ile saat 20.30'da Belçika'nın başkenti Brüksel'e hareket etti.

Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer yetkililer uğurladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Delegasyonu Başkanı, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Brüksel'e gitti.

DEVLET BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRECEK
Erdoğan'ın, zirve marjında, katılımcı bazı devlet ve hükûmet başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirmesi de planlanıyor.

GÜNDEM RUSYA UKRAYNA SAVAŞI
Rusya-Ukrayna savaşının ele alınacağı zirvede, NATO'nun caydırıcılık ve savunma yapılanmasının güçlendirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilecek.

Zirve toplantısında, ayrıca haziranda düzenlenmesi planlanan Madrid Zirvesi'ne giden süreçte ittifakın geleceğini şekillendirmek üzere atılacak adımlar ve alınacak kararlar hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN