Başkan Erdoğan NATO Zirvesi'ne katılacak: Gündem Rusya-Ukrayna savaşı

Son dakika haberleri.. Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası yoğun bir diplomasi trafiği sürdüren Başkan Recep Tayyip Erdoğan Brüksel'de düzenlenecek NATO Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere 23-24 Mart'ta Belçika'ya ziyarette bulunacak. Erdoğan'ın, zirve marjında, katılımcı bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirmesi de planlanıyor.

Giriş Tarihi 23 Mart 2022, 01:11 Güncelleme 23 Mart 2022, 10:07
Başkan Erdoğan NATO Zirvesi’ne katılacak: Gündem Rusya-Ukrayna savaşı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de düzenlenecek NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere 23-24 Mart'ta Belçika'ya ziyarette bulunacak.

GÜNDEM RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya-Ukrayna savaşının ele alınacağı zirvede, NATO'nun caydırıcılık ve savunma yapılanmasının güçlendirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilecek.

Zirve toplantısında ayrıca, haziran ayında düzenlenmesi planlanan Madrid Zirvesi'ne giden süreçte ittifakın geleceğini şekillendirmek üzere atılacak adımlar ve alınacak kararlar hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

BAŞKAN ERDOĞAN BIDEN İLE GÖRÜŞECEK
Erdoğan'ın, zirve marjında, katılımcı bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirmesi de planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Başkan Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşme gerçekleştireceğini duyurdu.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN DİPLOMASİ TRAFİĞİ
Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan başta iki ülke liderleri olmak üzere birçok ülke lideriyle görüşme yaparak diplomasi kanalıyla ateşkesin önemine dikkat çekti.

Erdoğan son olarak Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi Ankara'da ağırladı. Rutte'yi kabulü sonrası kritik zirveyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Eğer NATO üyesiysek, NATO'da berabersek dayanışmamızı ortaya tam manasıyla koymamız lazım. Özellikle de savunma sanayiine yönelik atılacak adımlarda NATO üyesi ülkeler olarak birbirimizle dayanışma içerisinde olmamız lazım. Zira artık dünya hiçbir savunma sanayiinde bir ürününü tek başına yapmıyor, değişik ülkelerden de gelen desteklerle bunları bütünleştirip ona göre de savunma sanayiinde adımını atıyor. Nitekim şu anda Rusya-Ukrayna savaşında da bunu gördük, bundan sonra da kim bilir nerelerde, neyi göreceğiz? Libya'da bunu gördük, Azerbaycan'da bunu gördük. Temennimiz odur ki bunların olmadığı bir dünyayı, barışın egemen olduğu bir dünyayı hep birlikte kuralım ve NATO da bu noktada en büyük rolü alan bir oluşum olsun." dedi.

İşte Başkan Erdoğan'ın görüştüğü liderler:

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN