Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez müjdeyi sosyal medyadan duyurdu: 2 ay içinde 2 katına çıkacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir dizi paylaşımda bulundu. Bakan Dönmez videolu paylaşımında Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ettiği müjdesini verdi. Bakan Dönmez ayrıca "Bittiğinde dünyada örnek gösterilen mega projelerden biri olacak" diyerek herkesi heyecanlandırdı.

Giriş Tarihi 22 Mart 2022, 22:36 Güncelleme 22 Mart 2022, 23:23
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez müjdeyi sosyal medyadan duyurdu: 2 ay içinde 2 katına çıkacak

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ndeki incelemelerine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

2 BİN İŞÇİ ÇALIŞTI


Tesisin yapım aşamasında yaklaşık 2 bin işçinin çalıştığını aktaran Bakan Dönmez, "Muhtemelen iki ay içerisinde bu sayıyı iki katına kadar çıkartmış olacağız" dedi.

DÜNYANIN ÖRNEK GÖSTERİLEN MEGA PROJELERDEN BİRİSİ


Karadeniz gazını karaya taşıyacak borular hakkında da bilgi veren Bakan Dönmez, "Boru sevkiyatında da yüzde 60'lara ulaştık. İnşallah haziran ayı gibi boru sevkiyatımız tamamlanmış olacak. Belki haziran veya temmuzda da derin deniz tarafında boru yerleştirme işlemlerine başlayacağız. Proje bittiğinde dünyanın da örnek gösterilen mega projelerden birisi olacak" diye konuştu.