Başkan Erdoğan NATO Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek

Son dakika haberleri... Rusya ve Ukrayna savaşının ardından diplomasi trafiğine hız veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan 24 Mart'ta Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenecek olan NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Cumhurbaşkanımızın ikili üçlü görüşmeleri olacak. ABD Başkanı Biden ve diğer katılacak liderler ile ikili görüşmeler olacak” dedi.

Giriş Tarihi 21 Mart 2022, 21:32 Güncelleme 22 Mart 2022, 07:50
Başkan Erdoğan NATO Liderler Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek

İÇİNDEKİLER

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın ardından diplomasi trafiğine hız veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan 24 Mart'ta Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenecek olan NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak.

30 ÜLKE BAŞKANI KATILACAK
NATO Liderler Zirvesi, 30 müttefik ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getirecek.

Olağanüstü nitelikli zirve toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasındaki gelişmeler ele alınacak. Son olarak 16 Mart'ta yapılan NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda ittifakın Avrupa'nın doğusundaki uzun vadeli konumlanması görüşülmüştü.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zirveyi duyurduğu açıklamasında, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin sonuçlarını, Ukrayna'ya güçlü desteğimizi ve güvenliğimizdeki yeni gerçeklik karşısında NATO'nun caydırıcılık ve savunmasının daha da güçlendirilmesini ele alacağız." ifadesini kullanmıştı.

BAŞKAN ERDOĞAN BİDEN İLE GÖRÜŞECEK
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Perşembe günü Başkan Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi'ne katılarak istişarelerde bulunacağını açıkladı.

Kalın, "Cumhurbaşkanımızın ikili üçlü görüşmeleri olacak. ABD Başkanı Biden ve diğer katılacak liderler ile ikili görüşmeler olacak" dedi.

Türkiye'nin diplomasi trafiğinin de devam ettiğini ifade eden Kalın, "Benim de yarın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan ile görüşmem olacak" açıklamasını yaptı.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN DİPLOMASİ TRAFİĞİ
Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan başta iki ülke liderleri olmak üzere birçok ülke lideriyle görüşme yaparak diplomasi kanalıyla ateşkesin önemine dikkat çekti.

RUTTE TÜRKİYE'YE GELİYOR
Öte yandan Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin bugün Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Hollanda Krallığı Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle 22 Mart 2022 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde Türkiye-Hollanda ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek; iş birliğinin daha da ileri taşınmasına yönelik olarak atılabilecek adımlar değerlendirilecektir. Gerçekleşecek görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra ayrıca başta Ukrayna olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması da planlanmaktadır" denildi.

Başkan Erdoğan'ın son dönemde görüşme yaptığı liderler: