Diyarbakır'da skandal! Kemal Kılıçdaroğlu, TSK'yı hedef alan sözde araştırma merkezi başkanına sesini bile çıkarmadı

Diyarbakır’da sözde araştırma merkezi başkanı Mehmet Vural'ın “sınır ötesi operasyonlar dursun, bunlar halkı ezme operasyonudur” sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sessiz kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'lı teröristlere yönelik yürüttüğü başarılı operasyonları 'sivillere yönelik askeri baskın' olarak niteleyen algı dolu bu sözlere Kılıçdaroğlu'nun tek kelime karşılık vermemesi tepkileri de beraberinde getirdi.

Giriş Tarihi 11 Mart 2022, 17:33 Güncelleme 11 Mart 2022, 19:14
Diyarbakır’da skandal! Kemal Kılıçdaroğlu, TSK’yı hedef alan sözde araştırma merkezi başkanına sesini bile çıkarmadı

İÇİNDEKİLER

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezince (DİTAM) bir otelde düzenlenen "Tigris Diyalogları Türkiye'de Muhalefet ve CHP'nin Tutumu Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.



DİTAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vural toplantının açılış konuşmasında, Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.



Türkiye'de kutuplaşmaya son verilmesi gerektiğini dile getiren Vural, "Sayın Genel Başkan özellikle birkaç aydır yüzleşme konusunu Türkiye'nin gündemine soktu. Çok iyi etti Türkiye'nin gerçekten yüzleşmeye ihtiyacı var. Özellikle geçmişiyle yüzleşmesi lazım. Burada bir art niyet de taşımadan tarafların hoşgörü içerisinde bu helalleşmeyi yapması lazım. Genel Başkanın Türkiye'ye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır'dan geçer söyleminin artık vücut bulması lazım." diye konuştu.



TSK'YI HEDEF ALAN SÖZLERE KILIÇDAROĞLU AĞZINI BİLE AÇMADI!
Vural, TSK'nin PKK'lı teröristlere yönelik sınır ötesi operasyonlarına ilişkin, "Özellikle bu güneye ve Rojava'ya yapılan askeri baskınların, askeri operasyonların artık son bulması gerekir diye düşünüyoruz. Çünkü bunlar artık normal bir terör operasyonu falan değil, bu artık biraz da bir halkı ezme operasyonudur." ifadelerini kullandı.



Vural'ın konuşmasının ardından konuşan Kılıçdaroğlu bu konuyla ilgili sözlere tek kelime cevap vermedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN