Diyarbakır annelerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert tepki: "Yalanla dolanla hiçbir yere varamayacaksın"

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan evlatları için oturma eylemi yaptıkları HDP il başkanlığı önüne gelmeyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğluna tepki gösterdi. Basın mensuplarının mikrofon uzattığı bir anne, "Ey Kılıçdaroğlu, yalan dolanla hiçbir yere varamayacaksın. 3 yıldır biz buradayız, sesimizi duymadın. Burada seni şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı. Bir başka anne ise, Kemal Kılıçdaroğlu bizim taleplerimizi hiçbir şekilde dinlemedi, bunu tüm kamuoyu bilsin" dedi. Kılıçdaroğlu ile 'Çadırın önüne gelin' demek için görüştüğü esnada çekilen fotoğrafları paylaşılan Ayşegül Biçer duruma tepki gösterdi. Biçer, "Siz çadıra gelemiyorsunuz, o cesaretini gösteremiyorsunuz ya biz CHP il başkanlığı önünde eylem başlatıyoruz. CHP alçak yüzünü bir kez daha gösterdi. Hodri meydan." diyerek tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 10 Mart 2022, 18:45 Güncelleme 10 Mart 2022, 22:31
Diyarbakır annelerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çok sert tepki: Yalanla dolanla hiçbir yere varamayacaksın

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır ziyareti kapsamında evlatları PKK tarafından kaçırılan ve HDP il binası önünde nöbet tutan aileler ile bir otelde görüşmek istedi.

Kılıçdaroğlu'nun talebini kabul etmeyen aileler, iki temsilci yollayarak bu durumu CHP CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yüzüne söyledi. O temas esnasında çekilen fotoğraflar, CHP'ye yakın basın kuruluşları ve partililer tarafından 'Kılıçdaroğlu, Diyarbakır anneleri ile görüştü' şeklinde servis edildi.

DİYARBAKIR ANNELERİNDEN TEPKİ
Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan evlatları için oturma eylemi yaptıkları HDP il başkanlığı önüne gelmeyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğluna tepki gösterdi.

Ellerinde çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına açıklama yapan Ruken Canbey, Kılıçdaroğlu'nun, dün Diyarbakır'a geldiğini ve birçok yeri ziyaret ettiğini hatırlattı.



BİR - İKİ AİLE İLE GÖRÜŞTÜ, DİYARBAKIR ANNELERİ İLE DEĞİL
Canbey durumun "Kılıçdaroğlu Diyarbakır annelerini ziyaret etti" şeklinde lanse edimesinden rahatsız olduklarını söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde Kılıçdaroğlu'nu beklediklerini ifade eden Canbey şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'a gelmeden CHP'li yetkililer bizimle iletişime geçti. Bize dediler ki sizinle otelde görüşebilir miyiz? Dün gece Kemal Kılıçdaroğlu otelimize baskın yapar gibi giriş yaptı. Biz aileler olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto ettik.

'Senin bizimle iletişime geçeceğin yer otel değil HDP il binasıdır' dedik. Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye inmedik. İki arkadaşımızı gönderdik. Talebimizi onlara iletmelerini istedik. Onlar da bize ve arkadaşlarımıza kumpas hazırlayıp görüntü aldılar ve sanki Kemal Kılıçdaroğlu bizimle, ailelerle görüşmüş, bizim sorunlarımızı, taleplerimizi dinlemiş gibi gösterdiler ve o şekilde basına yaydılar."



"HDP İL BİNASI ÖNÜNE BEKLİYORUZ"

Kılıçdaroğlu'na seslenen Canbey, şöyle devam etti:

"Biz seni buraya HDP Diyarbakır il binası önüne bekliyoruz. Otele beklemiyoruz. Bizim çocuklarımızın kaçırıldığı yer burası. Otel değil. Görüşeceğimiz, sorunlarımızı anlatacağımız yer burası. Burada 260 ailenin çocuğu HDP il binasından kaçırıldı. Buraya gel, bizi burada dinle. Demokrasi diyorsun sabahtandır. Diyarbakır'ın her yerinde hak, hukuk adalet, demokrasi diyorsun bunlara uyuyorsan gelirsin burada ailelerin talebini, bizlerin talebini dinlersin."



"KİMSE İNANMASIN BİZİ ZİYARETE GELMEDİ"

Diyarbakır annelerinden Sabire Aydın ise şunları söyledi:

"Dün Diyarbakır'a geldi Kılıçdaroğlu ve bizim yerimiz çadırdı. Otele geldi, 'sizi dinlemek için geldim' dedi. Biz onu protesto ettik, dinlemedik. Bizim yerimiz burası değil çadıra gelin dedik ona ve bu konuyu gelmiş gibi anneleri dinlemiş gibi dile getirerek paylaşım yaptılar. Yani bu haber yalandır. Kimse inanmasın, bizi ziyarete gelmemiştir. Biz anneler olarak onu çadırın önünde HDP il binasının önüne bekliyoruz. Gelsin buraya, burada dinlesin bizi."



Aileler, açıklamanın ardından CHP ve HDP aleyhine slogan attı.

AYŞEGÜL BİÇER KILIÇDAROĞLU'NUN OYUNUNU İFŞA ETTİ
Kılıçdaroğlu ile görüşme esnasından çekilen fotoğrafları paylaşılan Ayşegül Biçer duruma tepki gösterdi. Biçer, "Siz çadıra gelemiyorsunuz, o cesaretini gösteremiyorsunuz ya biz CHP il başkanlığı önünde eylem başlatıyoruz. CHP alçak yüzünü bir kez daha gösterdi. Hodri meydan." diyerek tepki gösterdi.

Biçer şunları söyledi:

"Bu oyunu kabul etmiyorum. Ailelerin sizinle görüşmek istemediğini söyledik, Kemal Bey'e de çadırın önünde görüşeceğimizi açıkladım, dağıldık. Orada bir dakika görüşme olmadığı halde bunu kocaman bir şerefmiş gibi göstermenizi kabul etmiyorum. CHP bir kere alçak yüzünü göstermiştir.

"CHP ÖNÜNDE EYLEM BAŞLATIYORUZ"
Şu anda da CHP il başkanlığının önüne gidiyorum. Varsa bir erkek, yiğit oraya gelsin bana. Siz gelmiyorsunuz ya benim yüreğim size karşıdır. Yeter artık. Süleyman Aydın'ı bile yazmışınız, o orada yok bile. Siz çadıra gelemiyorsunuz, o cesareti gösteremiyorsunuz ya. Biz CHP il başkanlığı önünde eylem başlatıyoruz. Hodri meydan."