CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz'den kadrolaşma itirafı! İhtiyaca göre aramızda konuşup hallediyoruz

CHP’li Özgür Nas’ın İBB’deki kadrolaşma itirafının ardından bir itiraf da CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’den geldi. Cengiz, "Sıkıntı yok. İhtiyaca göre aramızda konuşup hallediyoruz." dedi.

Giriş Tarihi 04 Mart 2022, 07:00 Güncelleme 04 Mart 2022, 07:00
CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’den kadrolaşma itirafı! İhtiyaca göre aramızda konuşup hallediyoruz

İÇİNDEKİLER

Antalya CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, katıldığı bir televizyon programında CHP'li belediyelerdeki kadrolaşmayı itiraf etti. Cengiz, belediyelerde kadro sıkıntısının olmadığını, kime ne kadar kontenjan verileceği konusunda da İYİ Parti başta olmak üzere diğer ittifak ortaklarıyla kavgasız, adaletli bir bölüşmeye gittiklerini itiraf etti.

CHP Antalya İl Başkanı Cengiz, konuşmasında, "Benden daha fazla adam alacaksın diye bir sıkıntı yoktur. Kısaca özetleyeyim, büyükşehir belediyemiz 655 kişilik bir ilana çıktı. 7'nci ayda açıklanan tasarruf kararnamesi gereği yeni bir alım yapma şansları yoktur. Emekli olan, istifa eden ya da vefat edenlerin yerine, boşalan kadrolara ilana çıkıyorsun.

Başvuran kişi sayısı 20 bin kişi ancak burada bizim kontenjanımız açısından bir sıkıntı yoktur. Belediye başkanımızla yaptığımız istişarelerde tabii ki burada İYİ Parti'nin de var, belediye başkanının, meclis üyelerin de var partinin de var. Biz onu adaletli bir şekilde ihtiyaca göre kendi aramızda konuşup hallediyoruz. Orada bir kavgamız dövüşümüz yok" diye konuştu.

İLK İTİRAF DEĞİL
Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz'in kadrolaşma itirafı akıllara CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) kadrolaşma itirafını getirdi. Nas, değerlendirme toplantısında "Çoğumuz biliyor. İlçe başkanları da biliyor. 100 kişi alınıyorsa CHP'den 35, İYİ Parti'den 15, diğerleri (HDP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti...) 15, İBB kariyer üzerinden ise 20-25 gidiyor" ifadelerini kullanmıştı.

TEPKİLER GELDİ
AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas "İşe alınacak personelleri belirlerken CHP, İYİ Parti ve Belediye Başkanı kontenjanları 'ADALETLİ' bir şekilde kavga etmeden bölüşüyormuş. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı da İBB'deki 'ADALETLİ' kontenjan oranlarını vermişti. Hepsi aynı. Yazıklar olsun" derken. Sabah'ta yer alan habere göre, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "İşte CHP'nin liyakat anlayışı! Kendi aralarında partizanca bölüşmek" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN