Konya’da okullar tatil mi? 4 Mart Cuma Konya’da bugün okullarda ders var mı yok mu? Konya Valiliği açıklaması…

Sabahın erken saatlerinden bu yana Konya’da okullar tatil mi sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Yoğun kar yağışının görüldüğü illerde yaşayan öğrenciler, öğretmenler ve veliler bugün okullara gidilip gidilmeyeceğini öğrenmek istiyor. Konya’da yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Peki Konya Valiliği’nde kar tatili açıklaması geldi mi? 4 Mart Cuma Konya’da bugün okullarda ders var mı yok mu?

Giriş Tarihi 04 Mart 2022, 06:50 Güncelleme 04 Mart 2022, 06:52
Konya’da okullar tatil mi? 4 Mart Cuma Konya’da bugün okullarda ders var mı yok mu? Konya Valiliği açıklaması…

İÇİNDEKİLER

Konya'da okullar tatil mi? 4 Mart Cuma Konya'da bugün okullarda ders var mı yok mu? Sorularının yanıtları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. Konuyla ilgili Konya Valiliği açıklamasının gelip gelmediğini öğrenmek isteyenler araştırmalarını hızlandırdı. Yoğun kar yağışının yaşandığı illerde ulaşım da olumsuz etkilendiği için okula gitmek öğrenciler ve öğretmenler için oldukça zorlaşıyor. İşte tüm bilgiler…

4 MART KONYA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar Konya'nın 11 ilçesinde tamamen, 6 ilçesinde kısmen tatil edildi.

İlçe hıfzıssıhha kurulları tarafından alınan kararlara göre, Ahırlı, Derbent, Derebucak, Hüyük, Ilgın, Beyşehir, Yunak, Doğanhisar, Tuzlukçu, Halkapınar, Akşehir'de tüm ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde 4 Mart Cuma günü uzaktan eğitim yapılacak.

Sarayönü ilçesinde taşımalı eğitim ile Kadıoğlu, Çeşmelisebil, Gözlü, Yenicekaya, Özkent ve Gözlü Tigem mahallelerinde de yüz yüze eğitime ara verildi.

Cihanbeyli ilçesinde ise Kandil Şehit Ersan Şeker İlkokulu, Büyükbeşkavak İlkokulu, Çimen İlkokulu, Çölköy İlkokulu, Kandil Mesleki ve Teknit Anadolu Lisesi, Küçükbeşkavak İlkokulu, Kelhasan İlkokulu, Kuşça İlkokulu, Çimen Konak Yaylası İlkokulu yüz yüze eğitime ara verildiği bildirildi.

Altınekin ilçesinde taşımalı eğitim ile Oğuzeli, Akıncılar, Dedeler, Sarnıç, Yenice ve Kocyaka mahallelerinde, Bozkır ve Ereğli İlçesinde taşımalı eğitim gören öğrencilere, Kadınhanı İlçe merkezinde bulunan okullar ile Osmancık, Atlantı, Kolukısa, Hacımehmetli ve Pusat mahallelerinde bulunan okullar hariç diğer okullarda yüz yüze eğitime ara verildi.

Uzaktan eğitim kararı alınan ilçelerde, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

METEOROLOJİ'DEN PEŞ PEŞE UYARILAR! ÇOK KUVVETLİ GELİYOR!

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın iç ve batı kesimlerde kuzeyli, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu da güneyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli sağanak kuvvetli yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile zamanla Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli kar şeklinde, Antalya'nın doğu kesimlerinde ise çok kuvvetli sağanak şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

SARI KODLU UYARI YAPILAN İLLER

Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Mersin, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat, Zonguldak, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Karabük, Kilis, Düzce.

TURUNCU UYARI YAPILAN İLLER

Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Antalya, Adana

RENKLER NE ANLAMA GELİYOR?

TURUNCU RENK: Turuncu, havayla ilgili "tehlikeli durum"larda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.

SARI RENK : Sarı, havada "potansiyel tehlike durumu"na işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.